Νάξος: Προληπτικά μέτρα σε Κόρωνο και Σκαδό

Ο Σεπτέμβριος τελείωσε… Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Ο Σεπτέμβριος για μία ακόμη χρονιά έμεινε ουσιαστικά άνυδρος αλλά ο Οκτώβριος είναι μπροστά… Και θεωρείται από τους πλέον βροχερούς του υδρολογικού έτους. Όμως, το ερώτημα είναι: «θα προλάβει ο Δήμος να προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε Κόρωνο και Σκάδο;» Και το λέμε αυτό γιατί συνεχώς έχουμε τις καταγγελίες από Κωμιακή ότι τίποτα δεν έγινε και το κυριότερο; Ο φόβος του αύριο… Και ο Δήμος πριν από δύο ημέρες προχώρησε σε κινήσεις σε επίπεδο πρόληψης ως απάντηση της επιστολής που εστάλη από την Πολιτική Προστασία…  Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εφαρμοστούν…..

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μαργαρίτη με τίτλο «Λήψη μέτρων ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας στην Τ.Κ. Κορώνου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων» αναφέρει:  

«Στο πλαίσιο εφαρμογής της παραπάνω σχετικής και λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου στην πληγείσα από πυρκαγιά περιοχή της Κορώνου, ζητούμε οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα, για την άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση τυχόν έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του οικισμού, να τίθενται σε κατάσταση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας βάσει του σχεδιασμού τους και για τη χρονική περίοδο που αναμένονται τα φαινόμενα βάσει του Δελτίου πρόβλεψης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα παρακαλούνται:

- Ο Δήμος να θέτει τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες στην εν λόγω περιοχή.

- Το Α.Τ. Νάξου για την κατά την κρίση του εξασφάλιση της ετοιμότητας του, με στόχο την άμεση κινητοποίηση  για  τον έλεγχο της  κυκλοφορίας  στην περιοχή, την επιβολή περιορισμών, ή απαγορεύσεων στο Επαρχιακό Δίκτυο, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν, όπως και την ενημέρωση του κοινού για την επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

- Το Πυρ/κό Κλιμάκιο Νάξου για την κατά την κρίση του εξασφάλιση ετοιμότητας με στόχο την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών στη περιοχή, που αφορούν τη ζωή και την περιουσία πολιτών.

- Τέλος, ο αρμόδιος υπάλληλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου να παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων, προκειμένου να εξασφαλιστεί  άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των φορέων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News