Νάξος - Save Your Hood: Τι έκρυβε η περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Αννα;

Και οι δράσεις από την οργάνωση «Save Your Hood» σε πανελλαδικό επίπεδο καλά κρατούν… Κάθε Σαββατοκύριακο, οι εθελοντές μέλη της μεγάλης παρέας κάνουν πάρτι (σ.σ. καμία σχέση με τα κορονο-πάρτι) και καλύπτουν περιοχές, όπου ο κρατικός μηχανισμός ή η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προλαβαίνει…

Και βέβαια η Νάξος δεν πάει πίσω… το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές… εβδομάδα με εβδομάδα μάλιστα γίνεται μεγαλύτερη με βάση την προσέλευση εθελοντών και πλέον από τους οκτώ που ξεκίνησαν ως πυρήνας, τώρα οι είκοσι μίνιμουμ εθελοντές μοιάζουν ως δεδομένοι σε κάθε εξόρμηση…

Τελευταία; Η ένατη που έγινε τη Κυριακή που μας πέρασε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Αγίας Άννας. Ξέρετε, εκεί που βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού με κεδροδάσος και το πανέμορφο εκκλησάκι, ως κατάληξη ενός ξύλινου διαδρόμου που τις περισσότερες φορές το περπατούν νεόνυμφοι..

Οι αγαπημένοι μας εθελοντές λοιπόν με την βοήθεια και δύο πανέμορφων ζώων συντροφιάς (σκύλους) αλλά και μικρά παιδιά που το είδαν ως παιχνίδι όμως αποτελούν τη βάση για την επόμενη γενιά εθελοντών της παρέας μας, για περίπου δύο ώρες σάρωσαν τη περιοχή.

Αποτέλεσμα; Δώδεκα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και περίπου ένας τόνος απορριμμάτων. Και ανάμεσά τους από κινητά έως διαβατήρια. Είμαστε ξεχασιάρηδες τι να κάνουμε εμείς οι …φίλοι της φύσης.

Η ουσία είναι ότι μία ακόμη δράση έλαβε τέλος. Την επόμενη Κυριακή θα είναι και πάλι στις επάλξεις. Με νέο προορισμό και με την ελπίδα ότι η παρέα τους θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Γιατί; Κάποιος πρέπει να βάλει τα σκουπίδια στη θέση τους..

Ευχαριστούμε τους εθελοντές της παρέας "Save Your Hood" για το φωτογραφικό υλικό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News