Νάξος: Σε κρίσιμη κατάσταση caretta caretta που εντοπίστηκε στον Αγιο Προκόπιο

Να μην τριτώσει το κακό.. Μέχρι τώρα στις παραλίες της Νάξου για το 2019 έχουν εντοπιστεί δύο νεκρές χελώνες… Και σήμερα (και προφανώς τις επόμενες ημέρες) πραγματοποιείτε ένας αγώνας δρόμου ώστε να μείνει ζωντανή θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής εξαντλημένη στη παραλία του Αγίου Προκοπίου. Εχει μεταφερθεί στον σταθμό Πρώτων Βοηθειών του συλλόγου "Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου" όπου παρέχονται οι πρώτες βοήθειες όπως βλέπετε μέσα από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει η ομάδα «Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου» και με την ευχή όλα να πάνε καλά, καθότι η περίπτωσή της χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη… Με δεδομένο ότι εντοπίστηκε και τραυματίας…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου»

«Σήμερα το πρωί, δεχθήκαμε κλήση για ζωντανή θαλάσσια χελώνα που επιπλέε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Προκοπίου. Σπεύσαμε στο σημείο, όπου εντοπίσαμε το θαλάσσιο ερπετό, φανερά εξαντλημένο, σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή. Αφού βγάλαμε τη χελώνα στην στεριά τη μεταφέραμε στον σταθμό του συλλόγου.

Πρόκειται για θηλυκή ενήλικη "caretta caretta" μήκους 86 εκατοστών και βάρους 52 κιλών εμφανώς καταβεβλημένη, με τραύμα στο κάτω μέρος του καβουκιού και άπειρα εξωπαράσιτα (βδέλλες) .

Αναφέραμε το περιστατικό στο σύλλογο "Αρχέλων" όπως και στο λιμεναρχείο Νάξου και ξεκινήσαμε την περίθαλψή της μέσω φαρμακευτικής αγωγής, καθαρισμό των παράσιτων και αντιμετώπιση της υποθερμίας . Η κατάσταση του ερπετού είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη κι ελπίζουμε οι προσπάθειες μας να έχουν αίσιο τέλος».