Νάξος - Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: "Ολα καλά με το δελφίνι"

Λίγο νωρίτερα σας ενημερώσαμε για την επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια που έγινε ώστε ένα μικρό δελφίνι να μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.. Και η παρουσία μέλους του Συλλόγου «Προστασία Αγριας Ζωής Νάξου» έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε να πάνε κατ’ ευχή.. Τώρα, έχουμε το δελτίο ενημέρωσης από το Σύλλογο που αναφέρει τις κινήσεις που έγιναν ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα..

Τι αναφέρει; "Σήμερα το πρωί λάβαμε κλήση για ζωντανό δελφίνι σε παραλία στο Καστράκι Νάξου. Σπεύσαμε άμεσα στο σημείο όπου είδαμε ενα νεαρό Ζωνοδέλφινο ( Stenella coeruleoalba) στην ακτή.

Κάναμε τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες ώστε να το διατηρήσουμε στη ζωή και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών "Αρίων" κρίθηκε ότι καλύτερο για το θηλαστικό είναι η μεταφορά του σε απάνεμη ακτή, καθότι η συγκεκριμένη ήταν εξαιρετικά κυματώδης και να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί στα ανοιχτά.

Σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής καθώς και το πλήρωμα του Λιμεναρχείου Νάξου έγινε η μεταφορά και εισαγωγή του δελφινιού στη θάλασσα. Αφού ξεπέρασε το σοκ κάνοντας γύρους δίπλα μας είδαμε οτι κολυμπά κι αναπνέει φυσιολογικά κι έτσι το οδηγήσαμε στα ανοιχτά όπου και έφυγε προς το πέλαγος.

Παραμείναμε στο σημείο για αρκετή ώρα ούτως ώστε να διαπιστώσουμε πιθανή επιστροφή του στην ακτή κι ελπίζουμε ότι το συμβάν οφείλετε σε έναν απλό αποπροσανατολισμό και όχι σε παθολογικά αίτια. Να ευχαριστήσουμε θερμά το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος κι όλους όσους βοήθησαν για να έχει αίσιο τέλος η όλη προσπάθεια».