Νάξος: Τρεις ακόμη νεκρές χελώνες σε Πλάκα - Γλυφάδα

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια εποχή να έχουμε νεκρές χελώνες στις παραλίες μας... Οπότε κάθε είδηση που έχει να κάνει με εμφάνιση νεκρής χελώνας το φθινόπωρο προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά... Κι αυτό γιατί η ...ρουτίνα μιλάει για την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο... 

Σε μία χρονιά όπου είχαμε αρκετά συμβάντα με νεκρές χελώνες (σ.σ. ευτυχώς όχι με τον βάρβαρο τρόπο των προηγούμενων ετών) ήρθε ο Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου να ενημερώσει το Λιμεναρχείο Νάξου για την εύρεση τριών ακόμη νεκρών caretta caretta. Μάλιστα, εντοπίστηκαν σε προχωρημένη σήψη σε Πλάκα και Γλυφάδα της Νάξου την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου..

Πιθανά αίτια; τα.. γνωστά όπως λένε αυτοί που ξέρουν. Οσο για τις περιοχές που βρέθηκαν; Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς λόγω των καιρικών συνθηκών (σ.σ. νοτιάδες) που ...χτυπούν αυτές τις παραλίες αυτό το διάστημα...

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από την σελίδα στα social media του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

3 νεκρές θαλάσσιες χελώνες εκθαλασσώθηκαν στις παραλίες Γλυφάδα και Πλάκα Νάξου την Πέμπτη 15/10 .
Πρόκειται για ενήλικες Caretta caretta που λόγο της προχωρημένης σήψης τα αίτια θανάτου δεν μπορούν να προσδιοριστούν.Για τα περιστατικά ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Νάξου.

English Text

Three deceased sea turtles were found on the beaches Glyfada and Plaka of Naxos Island on Thursday the 15/10. All were adults and belong to the species Caretta caretta, but due to the decomposition the causes of death could not be determined. All cases were reported also to the Port Police of Naxos.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News