Νάξος - Βίβλος: Βράβευση και ανάρτηση οικολογικής σημαίας στο Δημοτικό Σχολείο (video)

Μία ακόμη διάκριση για το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου στη Νάξο. Ενα σχολείο που αρέσκεται να επενδύει σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, το περιβάλλον. Και να δίνει το στίγμα ενός σύγχρονου σχολείου. Το ευχάριστο είναι βέβαια ότι τα περισσότερα σχολεία στη Νάξο κάνουν ανάλογες δράσεις και τα παιδιά βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που η αλήθεια είναι απέχει παρασάγγες από αυτό που μεγάλωσαν τα παιδιά τον προηγούμενο αιώνα ή και την προηγούμενη δεκαετία.. 

Επιστροφή όμως στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου που εδώ και μερικές ώρες έχει μία πράσινη σημαία στην είσοδό του αύλειου χώρου...  Τι έχει συμβεί; Οπως διαβάζουμε στη σελίδα του σχολείου στο διαδύκτιο.. 

"Έπειτα από χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία του δικτύου των Οικολογικών Σχολείων.

Από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 πλέον κυματίζει στον ιστό του σχολείου μας η πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Στην σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, οι μαθήτριες κι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για την διάκρισή του και την ένταξή του στον χάρτη των Οικολογικών Σχολείων.

Δέσμευση όλων μας είναι να συνεχίσουμε να αγαπάμε και να προστατεύομε το περιβάλλον, ώστε να διασφαλίσουμε ότι και οι επόμενες γενιές θα ζήσουν σε ένα αντίστοιχο και γιατί όχι καλύτερο περιβάλλον από εμάς. 

Το σχολείο μας μετά την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+  Envstories, συνέχισε να κινείται στο δρόμο της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στις μαθήτριες και μαθητές αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Έτσι αγοράσαμε και τοποθετήσαμε σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας  2 κάδους διαλογής των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη. Συμμετέχουμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τον ξηραντήρα, από το πρόγραμμα  BIOMA  του Δήμου Νάξου και τέλος σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βίβλου τοποθετήσαμε αυτοκόλλητα στους κάδους της Βίβλου, με τα οποία παρακινούνται οι κάτοικοι να προστατεύουν το περιβάλλον, να ανακυκλώνουν και να επιδεικνύουν περιβαλλοντική συνείδηση".

Δείτε το σχετικό video 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News