Νάξος: ξεκινάει σήμερα ο 4ος δολωματικός ψεκασμός ελαιοδέντρων

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ωρίμανση του καρπού της ελιάς και όπως είναι λογικό θα πρέπει να γίνει ένας ακόμη ψεκασμός για την καταπολέμιση του δάκου… Και όπως σημειώνεται από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ήρθε η ώρα για την 4η δόση. Από σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως τις 9… 

Αναλυτικά το δελτίο αναφέρει…

«Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 2 Οκτωβρίου 2017, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 9 Οκτωβρίου 2017, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Βίβλου, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά την 26 Οκτωβρίου 2017  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453.