Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΝότιο Αιγαίο - Ρόδος: Εγκαίνια της πρώτης φορτηγίδας αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών

Νότιο Αιγαίο – Ρόδος: Εγκαίνια της πρώτης φορτηγίδας αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών

|

Η πρώτη φορτηγίδα αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών εγκαινιάστηκε στη Ρόδο – Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος 

 

Μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, την πρώτη φορτηγίδα στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα, αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών σε ιχθυοτροφείο, εγκαινίασαν την Τετάρτη, στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος της πρωτοπόρου εταιρίας στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, “Philosofish S.Α”, εφοπλιστής Νίκος Λυκιαρδόπουλος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Δήμαρχος Χάλκης. Άγγελος Φραγκάκης.

Η μονάδα “Philosofish” της Ρόδου είναι μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση που στόχο έχει να δώσει ώθηση σε έναν ακόμη τομέα της νησιωτικής οικονομίας, ο οποίος μπορεί να αναπτύξει τεράστια δυναμική. Λειτουργεί, με όλα τα περιβαλλοντικά πρότυπα και πιστοποιήσεις που τίθενται από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και επιπλέον έχει προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου στην Ελλάδα πιστοποιητικού Antibiotic-Free, που σημαίνει ότι οι ιχθυοτροφές δεν περιέχουν αντιβιοτικά φάρμακα και άλλα χημικά.

Για την “Philosofish S.A.”, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον αποτελεί βασικό συστατικό για τη βιωσιμότητα και για την εταιρική της κουλτούρα. Όλες οι δραστηριότητες της διέπονται από τις αρχές της Ποιότητας και της Ασφάλειας των Τροφίμων, και διεξάγονται με γνώμονα τον σεβασμό στη φύση, τη φροντίδα για το Περιβάλλον και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την επένδυση: «Την πρώτη φορτηγίδα στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα, αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών σε ιχθυοτροφείο, είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε χθες στη Ρόδο με τον Νίκο Λυκιαρδόπουλο του Ομίλου “Philosofish”.

Μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, πρωτοπόρα σε όλη την Μεσόγειο, στέλνει ένα ακόμα μήνυμα ανάτασης της οικονομίας μας και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Ένα μήνυμα συνέπειας στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση πόρων που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι πιστοποιημένοι αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης και το πρώτο πιστοποιητικό Antibiotic Free ιχθυοπαραγωγής, της μονάδας της “Philosofish” στην Ρόδο, μας δίνουν την δυνατότητα να υποστηρίξουμε και εμείς απο την δική μας θέση την αναγέννηση ενός κλάδου της οικονομίας από τον οποίο η χώρα μας μπορεί, και πρέπει, να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς. Και να το πετύχει αυτό με οργάνωση και ποιότητα».

Ο Νίκος Λυκιαρδόπουλος, είναι η τρίτη γενιά εφοπλιστικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από τoν 19ο αιώνα. Μέσω της εταιρείας NEDA Maritime, συνεχίζει την οικογενειακή ναυτιλιακή παράδοση. Στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας αποφάσισε να επενδύσει το 2015, τομέα στον οποίο η Ελλάδα έχει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα και σε αξία αλλά και σε παραγόμενες ποσότητες ψαριών στην Ε.Ε. των 27. Επίσης καλύπτει το 27% της παγκόσμιας παραγωγής μεσογειακών ψαριών. Δεν υπάρχει άλλος κλάδος στον οποίο η Ελλάδα να έχει το 27% της παγκόσμιας παραγωγής, εκτός από τη ναυτιλία. Οι προοπτικές της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι τέτοιες που θα μπορούσε να φθάσει να συνεισφέρει στο ΑΕΠ κάθε χρόνο περί τα 2 δισ. ευρώ, από 565 εκατ. ευρώ σήμερα.

Η “Philosofish”, εταιρεία που διαχειρίζεται ο επενδυτικός όμιλος Diorasis International, κατέχει τέσσερις περιφέρειες θαλάσσιας εκτροφής, με παραγωγή που ανέρχεται σε 16.000 τόνους ψαριών ετησίως, καθιστώντας την πλέον έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Μεσογείου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες