Παράταση 45 ημερών στο νόμο για τα αυθαίρετα

Στην εκπνοή του νόμου για τα αυθαίρετα, δίνει παράταση 45 ημερών, το υπουργείο Περιβάλλοντος αφού δεν κατάφερε να μείνει συνεπές με τον σχεδιασμό να αντικατασταθεί ο παλιός νόμος με τον καινούριο.

Αύριο 8 Ιουνίου λήγει η τρίτη κατά σειρά παράταση που είχε δοθεί στο νόμο από τις αρχές του έτους. Ωστόσο η νέα ρύθμιση για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος βρίσκεται στην ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, η οποία θα διερευνήσει τη συνταγματικότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων και τη συμβατότητά τους με Ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Αφού πάρει το πράσινο φως, θα περάσει στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής για να ακολουθηθεί την προβλεπόμενη διαδικασία ψήφισης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ψήφιση του νόμου δεν θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο συγκεντρώνοντας πλήθος σχολίων. Ωστόσο τη ψήφιση του νομοσχεδίου φρέναρε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News