Πάρος - Cyclades Preservation Fund: Ανακαλύπτουμε τα λιβάδια Ποσειδωνίας

Λιβάδια Ποσειδωνίας. Αλήθεια τι ξέρουμε γι αυτά που βρίσκονται στα πόδια μας; Μήπως ήρθε η στιγμή να έχουμε πλήρη ενημέρωση; Κι εάν ναι, ποιοι είναι οι ιδανικοί για να μας εκπαιδεύσουν; Και στη Πάρο έχουν αυτή την πολυτεία. Πως; Που; Πότε; 

Ο Ναυτικός Όμιλος Νάουσας (ΝΑΙΑΣ) και το Cyclades Preservation Fund (CPF) συνδιοργανώνουν και μας προσκαλούν σε ένα διήμερο ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δράσεων το διήμερο Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στην Πάρο, με στόχο την ...ανακάλυψη της σημασίας και των απειλών των λιβαδιών Ποσειδωνίας που βρίσκονται στις θάλασσες και στις ακτές των νησιών μας!

Το Σάββατο 7/5 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική αίθουσα της μαρίνας της Νάουσας Πάρου ομιλία από εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Κυριακή 8/5 και ώρα 11.00 στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κέντρο Πάρου θα διοργανωθούν παιδικά εργαστήρια εικαστικών με θέμα τα λιβάδια Ποσειδωνίας, ενώ θα υπάρχουν βίντεο και παρουσιάσεις για παιδιά, live streaming από το βυθό, κόμικς, κολάζ και ζωγραφική. Θα έχει προηγηθεί στις 9.30 δράση εθελοντικού καθαρισμού στο Πάρκο Πάρου ενώ στη 13.00 ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας μας προσκαλεί στα κελιά στον Άι Γιάννη, με το φαγητό, το πιάτο μας και το ποτήρι μας και κέφι για χορό.

Οι δράσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία Cyclades Posidonia Alert και υποστηρίζονται από το Πάρκο Πάρου, το Seacology Foundation, το Edmiston Yachting και την Blue Star Ferries.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News