Πάρος: Ενημέρωση για διαχείριση απορριμμάτων και το... ρεκόρ (πίνακας)

Έκκληση από το Δήμο Πάρου για το θέμα των απορριμμάτων. Σημειώνει ότι φέτος τον Ιούλιο έσπασε κάθε ρεκόρ συλλογής με 1.79 εκατ (το προηγούμενο ρεκόρ για τον Ιούλιο πέρυσι με 1,64 εκα. Το απόλυτο ρεκόρ είναι με 1,95 από πέρυσι τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να σπάσει φέτος)...και κάνει έκκληση – ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας. Εξηγεί τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα, αλλά και στα μελλοντικά σχέδια, όμως πάνω απ όλα οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για την εικόνα του νησιού 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης (και ο πίνακας στο τέλος του άρθρου με τις ποσότητες των απορριμμάτων) 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Φέτος, οι αφίξεις των επισκεπτών στο νησί μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η εμφανής αυτή αύξηση των επισκεπτών οδήγησε ασφαλώς και στην αύξηση του όγκου των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά επισυνάπτουμε πίνακα με τις μηνιαίες ποσότητες απορριμμάτων συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.

Η Δημοτική Αρχή παρά την υποστελέχωση και των αυξημένο όγκο των απορριμμάτων καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να διατηρήσει το νησί καθαρό και ευπρεπές, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τον εξοπλισμό (κάδοι, μηχανήματα έργου και απορριμματοφόρα) και εντάσσοντας σημαντικά έργα, όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, σε χρηματοδοτικά προγράμματα.  

Ο Δήμος Πάρου κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να δείξετε κατανόηση, υπομονή και υπευθυνότητα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ

Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διατηρήσουμε την Πάρο μας καθαρή, φιλόξενη και νοικοκυρεμένη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News