Πάρος: Καθαρίζουν και χαρτογραφούν μονοπάτια

Ο Δήμος Πάρου προσπαθεί να μπει δυναμικά και στον τομέα του περιπατιτικού τουρισμού και δίνει έμφαση σε κινήσεις που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που προχώρησε σε  συνεργασία με την Φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός». Και πραγματοποίησε εθελοντικό πρόγραμμα καθαρισμού, διάνοιξης και χαρτογράφησης μονοπατιών στο γειτονικό νησί της Πάρου... Η εργασία διήρκησε 8 μέρες, από τις 17 έως και τις 24 Αυγούστου 2016 και έλαβαν μέρος 30 εθελοντές.
Τα μονοπάτια που καθαρίστηκαν είναι ο «Βυζαντινός Δρόμος» που συνδέει το χωριά Πρόδρομος και Λεύκες, το «Μονοπάτι των μαρμάρων», μια κυκλική διαδρομή γύρω από τις Λεύκες μέσω του παλιού μονοπατιού των μαρμάρων Βίγλας και ένα μονοπάτι στη περιοχή «Βουνιά» που φθάνει μέχρι τη Μονή Θαψανών, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. 
Η ενδοχώρα της Πάρου διαθέτει υπέροχες περιηγητικές διαδρομές, όπου το φυσικό περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεμένο με το πολιτιστικό στοιχείο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Περιστοιχιζόμαστε από ένα απαράμιλλο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε.
Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την Φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» για το σπουδαίο έργο που προσέφερε, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Μαραθίου «ο Άγιος Μηνάς» για την προσφορά του οικήματος του Δημοτικού Σχολείου Μαραθίου για την διαμονή των εθελοντών, τον κ. Αντρέα Ραγκούση για την αμέριστη βοήθεια του και όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.
Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο θα βρείτε χαρτογραφημένο, στην δωρεάν εφαρμογή wikiloc, το «Μονοπάτι των μαρμάρων» που διανοίχτηκε στις Λεύκες. (http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14495424)

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News