Πάρος: Παρουσίαση (24/01) πλωτού κάδου θαλασσίων απορριμμάτων

Νέα εποχή στην Πάρο και δη στον τομέα της διαχείρησης των απορριμμάτων και δη αυτών που βρίσκονται στην θάλασσα. Εχουμε δει πλωτούς κάδους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όμως τώρα τον βλέπουμε και στην Πάρο. Μάλιστα, σήμερα όπως εντοπίσαμε σε σελίδα φίλου της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο έγιναν ήδη οι πρώτες τοποθετήσεις στο λιμάνι της Νάουσας... Και την προσεχή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα έχουμε την επίσημη παρουσίασά του...

Εχουμε άλλωστε στα χέρια μας και την σχετική πρόσκληση... Τι αναφέρει; Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πλωτού κάδου θαλασσίων απορριμμάτων (SEABINsystem) που απέκτησε πρόσφατα η Πάρος κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Cyclades Preservation Fund. H τοποθέτηση θα γίνει από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του SEAΒIN system στην Ελλάδα, την εταιρία Experiential Yachting.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00΄ στο λιμάνι της Νάουσας οπότε και θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της λειτουργίας του. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Ένα σύστημα SEABIN δύναται ετησίως, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα που κατευθύνουν τα επιπλέοντα θαλάσσια απορρίμματα, να συλλέξει περίπου 90.000 πλαστικές σακούλες, 50.000 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, περισσότερα από 110.000 κομμάτια μικροπλαστικού και μικροϊνών, καθώς επίσης και έλαια πετρελαίου και απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν τα σκάφη, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα. Αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας της Πάρου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

@ Ευχαριστούμε τον κο Σωμαρίπα για την φωτογραφία από την σελίδα του στο διαδίκτυο 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News