Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΠάρος: τα είπανε για την πλαστική σακούλα ενόψει της κατάργησή της

Πάρος: τα είπανε για την πλαστική σακούλα ενόψει της κατάργησή της

|

Πραγματοποιήθηκε στην Παροικιά το Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα την επικείμενη κατάργηση της πλαστικής σακούλας – Έκλεψαν τη παράσταση οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τις απορίες τους (βλ video) – Σήμερα ξεκινάει η διανομή 1100 πάνινων τσαντών πολλαπλών χρήσεων σε όλη τη μαθητική κοινότητα των δύο νησιών (Πάρου – Αντιπάρου) 

Με μεγάλη επιτυχία  και με παρουσία εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του «Αρχίλοχου» στην Παροικιά της Πάρου, πραγματοποιήθηκε το Περιβαλλοντικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου – Αντιπάρου (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι δεκάδες μικροί μαθητές που όχι μόνο έδωσαν το παρόν αλλά και πήραν το λόγο και εξέπληξαν ευχάριστα με τις καινοτόμες προτάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.Π.Α. κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, αφού καλωσόρισαν τους καλεσμένους και τους συνέδρους, έθεσαν τις βάσεις και τους στόχους για την άμεση κατάργηση της πλαστικής σακούλας στην Πάρο. Με συστηματικές δράσεις όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων αλλά και πιο πρακτικές δράσεις, όπως ότι θα μοιραστούν από αύριο  -4 Δεκεμβρίου-  1.100 πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε όλη τη μαθητική κοινότητα των  2 νησιών (Πάρου-Αντιπάρου) καθώς και ότι θα γίνει ενημέρωση πόρτα – πόρτα με ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν εκδοθεί και  δίνουν μια θετική προοπτική για το περιβαλλοντικό συναίσθημα που δημιουργείται εδώ και καιρό στα νησιά της Πάρου και την Αντίπαρο.

Η εκπρόσωπος του Ε.Ο.Α.Ν. κα. Χριστίνα Ευθυμιάτου,  ο πρόεδρος την Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, η περιβαλλοντολόγος και εκπρόσωπος του Δικτυού Μεσόγειος  SOS κα. Στελλίνα Κουλουζάκη, o πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Αρχιλόχου” κ. Σπύρος Μητρογιάννης με τις τοποθετήσεις τους έβαλαν τη δική τους πινελιά στις καλές πρακτικές αλλά και στην νομοθεσία που πρέπει να εφαρμοστεί από 1.1.2018.

Η παρουσία των μικρών μαθητών στο Συνέδριο ήταν απολύτως καθηλωτική! Και δη τα παιδιά του Δ’ Δημοτικού Σχολείου της Νάουσας. Όταν τα παιδιά πήραν το λόγο, μίλησαν φυσικά με την αθωότητα της ηλικίας τους, αλλά ωστόσο αποστόμωσαν τους πάντες… Μέσα από τα λόγια τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη σημασία της διατήρησης της καθαριότητάς του, τη σημασία της ανακύκλωσης.

Η νέα γενιά της Πάρου, ευαισθητοποιημένη και αποφασιστική δε δίστασε ακόμα και να απευθυνθεί στον Δήμαρχο του νησιού και να του «θέσει» τα αιτήματά της!

Οι λιλιπούτειοι ευαισθητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες του νησιού, άφησαν τους πάντες άφωνους με το θάρρος, την ειλικρίνεια και την αφοπλιστική ευαισθησία τους απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα και ζήτησαν από όλους έμπρακτες ενέργειες περιβαλλοντικής προστασίας!

Ο επιστημονικός  υπεύθυνος του Συνεδρίου και σύμβουλος του Δήμου Πάρου Δρ. Αντώνης Γάκης, αφού ενημέρωσε για τη συνέχεια του περιβαλλοντικού προγράμματος, μετέφερε και το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αττικής στους μαθητές της Πάρου και της Αντίπαρου συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθειά τους για  κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Χαιρετισμό έκαναν ο κυβερνητικός  βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκος Συρμαλένιος , ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βακόνδιος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Παρου κ. Κώστας Μπιζάς.

Με την παρουσία τους στο συνέδριο τίμησαν σχεδόν το σύνολο των αντιδημάρχων και δημοτικών σύμβουλων του Δήμου Πάρου, ο δημοτικός Σύμβουλος Αντίπαρου κ. Τριαντάφυλλος Αρτέμης.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης καθώς και το δίκτυο ΔΑΦΝΗ, όπου παρουσιάστηκε και το έργο της στα δύο νησιά.

Προέδρευσε με στωικότητα και δημιουργικό  πνεύμα  ο κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πάρου.

Με πληροφορίες και video από την ιστοσελίδα parianostypos.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της