Πάτμος: Αναβλήθηκε κηδεία λόγω πλημμύρας σε Ιερό Ναό

Είπαμε, η Πηνελόπη ήρθε ορεξάτη... Και τις ορέξεις της βίωσαν οι κάτοικοι (ακόμη και οι νεκροί) στο νησί της Πατμου χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα patmostimes.gr "η έντονη και συνεχής βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας στο νησί γέμισαν τον ποταμό Περδικάρι και δημιούργησαν προβλήματα στο ιερό νησί της Αποκάλυψης.  Πλημμύρισε το λιμάνι, η πλατεία της Σκάλας,  η Αλμύρα και η γύρω περιοχή, μέχρι και τα χωράφια και δημιουργήθηκαν κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε Μελόι, Αποκάλυψη, Χώρα, Εξώσκαλα και άλλες περιοχές του νησιού μας.

Πλημμύρισε επίσης η  εκκλησία του αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Σκάλα και στα τρία κλίτη. Το νερό έφθασε τουλάχιστον στα  30 εκατοστά (!!!) αποτέλεσμα της βροχόπτωσης που όπως βλέπετε στον σχετικό πίνακα που ακολουθεί ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά (ο μήνας Νοέμβριος κλείνει στα 190 χιλιοστά και πέρυσι είχε 550 όλο το έτος, ενώ φέτος έως τώρα είναι στα 440). Γι αυτό και ανεβλήθη για αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα κηδεία του Γεώργιου Βιολέντη.

Στο ναό συναντήσαμε τους  εφημέριους Παρθένιο και Σεραφείμ.  Όπως μας είπε ο  π. Σεραφείμ Κοτσάνης  με την βοήθεια της Κλειώς, του Θωμά Υψηλάντη και βοηθών του από τη Χώρα που ανταποκρίθηκan  στο κάλεσμα του,  έβγαλαν τα χαλιά και άδεισαν το νερό, σκούπισαν και έβαλαν κάποια τάξη στην εκκλησία.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Στόικος με τον οποίο επικοινωνήσαμε, από το πρωί βρίσκονταν με τον αντιδήμαρχο  κ. Σημαντήρη   και  τα τρία συνεργεία του Δήμου σε   επιφυλακή, για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κλήση κατοίκου για βοήθεια. Όπως μας είπε ο κ. Δήμαρχος «μόλις η βροχή σταματήσει τα συνεργεία του Δήμου είναι έτοιμα για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Πολλά  σπίτια  και αυλές έβαλαν νερό  και οι κάτοικοι με τους κουβάδες, τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες προσπαθούσαν να  αδειάσουν  τα νερά και να τα καθαρίσουν"

Σημείωση: Η φωτογραφία του λιμανιού είναι του Μιχάλη Γραμματικού από το fb. Η φωτογραφία με το παγκάκι τη ςΑποκάλυψη ςείναι του Αντώνη Σκεμπέ από το fb και η φωτό από το δρομάκι του Γροίκου της Αντιγόνης Υψηλάντη. Τους ευχαριστούμε. Οι υπόλοιπες είναι της Σμαράγδας Μουλιάτη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News