ΠΕ.ΚΙ.Ν. Καθαρίζουμε τους Αι Γιάννηδες

Κάθε συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου και μία κίνηση… Η τελευταία συνεδρίαση την περασμένη Κυριακή είχε ουκ ολίγα θέματα προς συζήτηση όταν συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών και ξεκινούν οι δράσεις… Και άμεσα ξεκινούμε με την ανακοίνωση που προσκαλεί μέλη και εθελοντές σε μία ακόμη δράση «Μετά από την καθαριότητα που πραγματοποίησε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην παραλία των Άι Γιάννηδων, οι βοριάδες έβγαλαν πάλι αρκετά σκουπίδια (πλαστικά, καλάμια, κλαδιά). Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. στα πλαίσια των δράσεών της για καθαρές παραλίες, καλεί μέλη, φίλους και όσους άλλους θέλουν να βοηθήσουν, να βρίσκονται την Τετάρτη 19-07-2017 στις 6:30 μμ στον όρμο των Άι Γιάννηδων για να καθαρίσουμε την παραλία μας».

Οπότε, μεθαύριο στη παραλία των Αι Γιάννηδων. Βέβαια, ο καιρός θα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή τους ελέω «Μέδουσας», όπου σήμερα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των απορριμμάτων όχι μόνο στη συγκεκριμένη παραλία αλλά σε όλες. Όπως και στην παραλία της Γρόττας, όπου δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη έως τώρα και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αποτελεί την βιτρίνα της Νάξου (ελέω του πάρκινγκ) και θα έπρεπε να είναι η πρώτη παραλία που θα είναι καθαρή…

Να σημειώσουμε εδώ ότι με βάση την πληροφόρηση που έχουμε από την συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ζητήσει ενημέρωση για τα θέματα των αποχετεύσεων που καταλήγουν σε ρέματα και αυτό συμβαίνει σε πολλά χωριά. Και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και ανοικτή συζήτηση για την παρούσα κατάσταση, τις επιπτώσεις της και την αντιμετώπισή της.

Όσο για το θέμα της βρύσης του Αγά, που ήταν μέσα στα θέματα της συνεδρίασης θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση και δεν αποκλείεται να υπάρξει και η βοήθεια από το σύλλογο μηχανικών της Νάξου αλλά και σε σχετικά πανεπιστήμια ζητώντας να συνταχθεί μελέτη αναστήλωσης. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δηλώνουν την αρχική μορφή του μνημείου. Και τέλος μέσω της Περιφέρειας (και του Τάσου Αναστασίου) θα γίνει καθαρισμός και συστηματική εργασία από εξειδικευμένο συνεργείο.