ΠΝΑΙ: Ελεγχος επικινδυνότητας στην Ορεινή Νάξο

ΠΝΑΙ - Ορεινή Νάξος

Ο "Μπάλλος" ήρθε αλλά στις Κυκλάδες, το αποτύπωμα ήταν μικρό... Ομως, ο χειμώνας σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του. Και με δεδομένο ότι πάμε σε ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να ακολουθήσουμε τη συμβουλή "των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν"...  

Και ήδη μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το Επαρχείο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία τόσο στη Νάξο όσο και στις Μικρές Κυκλάδες. Και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού ρεμάτων με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής ροής των ομβρίων υδάτων και την αύξηση της παροχετευτικής τους ικανότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων. 

Ομως, έχουμε και μία ακόμη δεύτερη δράση. Τον έλεγχο επικινδυνότητας κατολισθήσεων στην ορεινή - κυρίως - Νάξο από την ομάδα Αμεσης Παρέμβασης της ΕΑΓΜΕ... 

Η ενημέρωση έρχεται από το Επαρχείο Νάξου κα τον Επαρχο κο Ιωάννη Μαργαρίτη που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

".... Από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 επισκέφθηκε τη Νάξο εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. για τον επιτόπιο έλεγχο επικινδυνότητας πρόκλησης κατολισθήσεων στην περιοχή της ορεινής Νάξου.

Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου υπέδειξαν  περιοχές στα ορεινά του νησιού και σε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Εγγαρών – Μελάνων.

Κατόπιν των αυτοψιών αναμένεται να συνταχθεί σχετική έκθεση με τις προτεινόμενες επεμβάσεις στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News