ΠΝΑΙ και Δασικοί Χάρτες: "Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού κινδύνου"

Πριν από μερικές ημέρες, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης έστειλε ανοιχτή επιστολή με παραλήπτη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο (κοινοποίηση σε όλους τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου αλλά και βουλευτές και άλλους φορείς) με επίκεντρο τους Δασικούς Χάρτες και την ανάγκη για άμεση δράση... Μάλιστα όπως σημείωσε "Ζητώ έκτακτη σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου απο τον Γ Χατζημάρκο! Ώρα εγρήγορσης και ευθύνης για Δήμους, Περιφέρεια και ολους μας! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ιδεοληπτικά δημεύουν ιδιοκτησίες των νησιωτών στα 48 νησιά του Ν.Αιγαίου!"

Και σήμερα, είχαμε την απάντηση. Είχε προηγηθεί το βράδυ  της Δευτέρας (07/01) συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο μεταξύ Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου και του Προέδρο της ΠΕΔ Αιγαίου κου Χατζηδιάκου για το θέμα των δασικών χαρτών και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής συνεδρίασης ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και περιφερειακού συμβουλίου για το "τόσο σοβαρό θέμα", αυτό των Δασικών Χαρτών. Και όπως τονίζεται στην απαντητική επιστολή (επίσης κοινοποιείτε σε όλους τους φορείς) προς τον κο Βρούτση: "ναι, στον κοινό αγώνα, απέναντι σε έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο"... 

Αναλυτικά η επιστολή.... "Σας ευχαριστώ για την από 3 Ιανουαρίου 2018 επιστολή σας, αναφορικά με το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με τις επιπτώσεις από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και κυρίως μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο νομικό περιβάλλον που καθορίζει τα κριτήρια κατάταξης των γαιών επ' αυτών.

Ως Περιφέρεια, τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό συναντήσεων με φορείς της Περιφέρειας μας για να μπορέσουμε αφενός να αποτυπώσουμε με ακρίβεια και αφετέρου να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν την απειλή στην ζωή των νησιών μας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς επίθεσης ενάντια στους κανόνες Κράτος Δικαίου και η απόφαση μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προάσπισης των δικαιωμάτων των νησιωτών μας. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουμε ζητήσει από όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας να προχωρήσουν σε ψήφιση συγκεκριμένου σχεδίου Ψηφίσματος από τα Δημοτικά Συμβούλια και αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην πρόταση σας για σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το εν λόγω ζήτημα, σας ενημερώνω πως είμεθα απολύτως θετικοί και σε συνάντηση που προκάλεσα χθές στο γραφείο μου με τον Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ.. Φώτη Χατζηδιάκο, συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε κοινή συνεδρίαση των δύο συλλογικών οργάνων, προκειμένου το κοινό μέτωπο που απαιτείται για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού κινδύνου να είναι το ισχυρότερο δυνατό.

Εντός των ημερών, θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο και τον χρόνο πραγματοποίησης της κοινής συνεδρίασης η οποία σε κάθε περίπτωση θα υλοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News