Πού επιστρέφει η κακοκαιρία την Κυριακή

Επιστροφή της κακοκαιρίας αναμένουν από την Κυριακή αρκετές περιοχές της Ελλάδας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. 

Στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες νωρίς το πρωί στα βόρεια πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά ενώ ένταση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.   

Οι άνεμοι από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία τα νοτιά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί στα Ηπειρωτικά ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρός.   Αναλυτικά:   

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. από το βράδυ νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από αργά τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 03 βαθμους Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.   

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νοτιά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στέρεας. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και από το βράδυ στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.   

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νοτιά οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα ενταθούν. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.   

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες νωρίς το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών η σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη. Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.   

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. στα βόρεια τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν νωρίς το πρωί να είναι ισχυρά - βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί. στα νοτιά δυτικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   

Αττική 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. ένταση των φαινομένων από τη νύχτα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.   

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 07 βαθμούς Κέλσιου.   

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News