Ρόδος και Νότιο Αιγαίο κουνήθηκαν στους 5.2 Ρίχτερ

Και το Νότιο Αιγαίο κουνήθηκε. Λίγο μετά τις 14:30 σημειώθηκε σεισμός τα τάξης των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημείο αναφοράς είναι τα νότια της Ρόδου.  Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας πριν από λίγο στην "Ροδιακή" ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος (10 χιλιόμετρα).  Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Καρπάθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τήλο. Αλλά και στην Κρήτη χωρίς όμως να έχουμε αναφορά για ζημιές τόσο στη Ρόδο όσο και στη Κρήτη.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους. Να σημειώσουμε τέλος ότι με βάση τις μετρήσεις του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ο σεισμός ήταν της τάξης των 5 Ρίχτερ. 

Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, με αφορμή ερωτήματα πολιτών και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., με το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνουμε ότι:

Μέχρι στιγμής και μετά από χρονικό διάστημα μίας (1) ώρας από τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε και είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή Ρόδου – Χάλκης – Καρπάθου, δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία με τους δημάρχους των νησιών Ρόδου – Χάλκης – Καρπάθου – Κάσου και τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα και διαπιστώθηκε η μη παρουσίαση προβλημάτων από τη σεισμική δόνηση που εκτιμάται στα 5,2R.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιοι φορείς παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και εφόσον παραστεί ανάγκη για ενημέρωση της κοινής γνώμης, είμαστε στη διάθεσή σας.

Με πληροφορίες από την "Ροδιακή" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News