Ρόδος: Και πάλι χωρίς ρεύμα το "νησί των Ιπποτών"

Χωρίς ρεύμα για μια και πλέον ώρα, έμειναν αρκετές συνοικίες στην πόλη της Ρόδου, σήμερα το μεσημέρι λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο νησί των "Ιπποτών" ...   Οι διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, αλλά ευτυχώς οι τεχνικοί της επιχείρησης κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την βλάβη και ήδη έχει ξεκινήσει η ομαλή ηλεκτροδότηση. Πιθανόν η βλάβη να οφειλόταν και στις κακές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα σε όλο το νησί επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς επίσης Κυριακή και Δευτέρα.

Ώρα 14:15

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε νέα διακοπή ρεύματος. Αυτή τη φορά μάλιστα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση ολόκληρη η πόλη της Ρόδου καθώς επίσης και το υπόλοιπο νησί.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση υπάρχει ολικό μπλάκ άουτ και στα δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο και παραμένει άγνωστο πότε θα επανέλθει!

Ώρα 15:50

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στα δύο εργοστάσια στο νησί της Ρόδου και τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία οι μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα ξεκίνησε εδώ και λίγα λεπτά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις συνοικίες και τους οικισμούς του νησιού. Εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη μισή ώρα, θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση πλήρως. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Rodiaki.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News