Σαντορίνη: Δέκα σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για το ΙΜΠΗΣ

Σαντορίνη

Το ΙΜΠΗΣ στο προσκήνιο της πολιτκής σκηνής στη Σαντορίνη... Ποιο; Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης.... Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με μοναδικό θέμα “την έγκριση χρηματοδότησης προς το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης για το 2022” κατέθεσαν χθες εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, των παρατάξεων της Θηραϊκής Πολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας.  

Οπως αναφέρουν στο σχετικό αίτημα...  " Το ΙΜΠΗΣ έχει καταστήσει σαφές ότι από τον Μάρτιο του 2022 δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει την παρακολούθηση του ηφαιστείου αν δεν χρηματοδοτηθεί. Για αυτό το λόγο σήμερα (σ.σ. χθες) δέκα  Δημοτικοί Σύμβουλοι,  των παρατάξεων της Θηραϊκής Πολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέθεσαν έγγραφο αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να συνέλθει σε συνεδρίαση με μοναδικό αίτημα  την έγκριση χρηματοδότησης ποσού 50.000€ για την κάλυψη των αναγκών των δύο περασμένων ετών καθώς και των αναγκών του τρέχοντος έτους.

Το ΙΜΠΗΣ λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και 30 χρόνια παρακολουθώντας το ηφαιστειακό σύμπλεγμα του νησιού μας και συντηρώντας το ενιαίο πολυπαραμετρικό σύστημα, έχοντας προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην κοινωνία για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών"

.Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας: Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, Νίκος Καμπουράκης, Ελευθέριος Τζούρος, Γιώργος Νομικός, Αλέξανδρος Πάσσαρης, Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Μηνάς Καφιέρης, Ευάγγελος Ζώρζος και της Λαϊκής Συσπείρωσης: Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News