Σαντορίνη - Dive In Action: Επανάληψη δράσεων σε Ακρωτήρι και Βλυχάδα (video)

Σαντορίνη - Αποθήκες

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως και ....  Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action στην Σαντορίνη επιστρέφει για δεύτερη φορά...  Και πάλι στα ίδια σημεία... Η πρώτη κίνηση είχε γίνει το περασμένο Σαββατοκύριακο και πάλι σε Ακρωτήρι - Βλυχάδα αλλά με κακές καιρικές συνθήκες που όμως δεν εμπόδιασαν τους φίλους της Οργάνωσης ακόμη και μικρούς να δώσουν το παρών...

Οπως δε ανέφερε ο Δημήτρης Καμπανός σε σχόλιο που δέχτηκε στην σελίδα της Ομάδας " Το εντυπωσιακό για εμάς είναι το αποτέλεσμα που πλέον καταγράφεται ψηφιακά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γίνεται ταυτοποίηση των ευρημάτων και φυσικά βλέπουμε τη διαφορά όπως όταν καθαρίζει κανείς το σπίτι του ή τον κήπο του. Παρατηρούμε λεπτομέρειες και συλλέγουμε κυρίως τα μικρότερα τμήματα από 0,5cm - 5cm που δεν ασχολούνται στους καθαρισμούς".

Μάλιστα, δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του από τα αντικείμενα που βρέθηκαν αλλά και τη χαρά του για τη παρουσία νέων παιδιών...  "Στην παραλία της Βλυχάδας, στο μοναδικό σκηνικό της φυσικής ομορφιάς της, χρειάζονται ανθρώπινα χέρια που με πολύ αγάπη θα το προστατεύσουν και θα το συντηρήσουν. Μια ωριαία βόλτα μας έδωσε πολλές κακές εικόνες και αρκετά απορρίμματα με ταυτότητα.  Την επόμενη Κυριακή ραντεβού και πάλι εκεί για τον υπόλοιπο περίπατο..."

Κι όπως διαβάζουμε μέσα από την ενημέρωση της Οργάνωσης " Η αύξηση της θερμοκρασίας και η βελτίωση του καιρού, αλλά και η άνεση που προσφέρει το τριήμερο της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, δίνει την ευκαιρία για επανάληψη των δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action, στις δυο νότιες ακτές της Σαντορίνης

Το Σάββατο 26/3 στις 10:30 θα επαναληφθεί ο παράκτιος καθαρισμός στις Αποθήκες στο Ακρωτήρι και την Κυριακή 27/3, ίδια ώρα, στη Βλυχάδα. Οι δύο δράσεις είναι ανοιχτές για όλους.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για την παράκτια ρύπανση και τη ρύπανση στους βυθούς, τόσο στο νησί της Σαντορίνης όσο και στα νησιά που δρα η περιβαλλοντική οργάνωση, καθώς και συζήτηση για λύσεις που προτείνονται για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης".

Τι αναφέρει η πρόσκληση; Πάμε πάλι... Για όλους όσους δείχνουν έμπρακτα ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Εύκολα λόγω τριημέρου και με καλύτερο καιρό στις 10.30 το Σάββατο και 10.30 την Κυριακή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News