Σαντορίνη: Ενημέρωση από το Δήμο για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σαντορίνη - naxospress

Με την ένταση των ανέμων να ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα στις Κυκλάδες, ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στους οδηγούς αυτοκινήτων και ιδιαίτερα τους δικυκλιστές όπως περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφερειακής Ενότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οπως τονίζει, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη 1/12, οπότε και σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εξασθένισή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - φέρει την υπογραφή του Δήμου Θήρας -  αναφέρει: 

"Λόγω των ισχυρών δυτικών – καθοδικών ανέμων που επικρατούν από το πρωί σήμερα και αγγίζουν τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς αυτοκινήτων και ιδιαίτερα τους δικυκλιστές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο οδικό δίκτυο των νησιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν τη στάθμευση κάτω από δένδρα για την αποφυγή ζημιών στα οχήματά τους.

Επισημαίνεται επίσης πως τα ιδιαίτερα επικίνδυνα τοπικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν δίνες ισχυρών ανεμών που μπορεί να κόψουν ή να παρασύρουν κλαδιά δέντρων, όπως επίσης να δημιουργήσουν τοπικά φαινόμενα ανεμοστρόβιλων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν σήμερα Τρίτη 30/11 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη 1/12, οπότε και σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εξασθένισή τους".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News