Σαντορίνη: Γιορτάζει "ταξιδεύοντας" η Dive In Action!!

Σαντορίνη - Dive In Action - Περιβάλλον

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action, από τις 2 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των 2 κοντινών Παγκόσμιων ημερών, της Ημέρας Περιβάλλοντος 5/6 και Ημέρας των Ωκεανών 8/6, υλοποιεί δράσεις σε 3 νησιά των Κυκλάδων με τους φίλους νησιώτες της Οργάνωσης. 

Για το 2022 η Dive In Action αποφάσισε να ταξιδέψει στην Σίφνο τη Μήλο και την Ανάφη και να γιορτάσει τις διεθνής επετείους, μαζί με τους Κυκλαδίτες φίλους της Οργάνωσης, αφήνοντας την έδρα της στη Σαντορίνη.  

Η μεγάλη αυτή ευκαιρία δόθηκε, με αφορμή την εκρηκτική έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί της Σαντορίνης κατά τον μήνα Μάιο, μετά την μεγάλη περίοδο αδρανείας λόγω της πανδημίας του covid-19 και δεν προσφέρεται για δράσεις στο νησί, λόγω της αυξημένης κίνησης των τουριστών. Άλλωστε η Σαντορίνη ως έδρα της Οργάνωσης Dive In Action, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο όλο το χρόνο και φέτος όλες οι επικεντρωμένες δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών και παρατηρήσεων, όπως κρίνεται απαραίτητο για την συγκέντρωση στοιχείων, θα γίνουν στο τέλος της τουριστικής περιόδου.  

Οι δράσεις στη Σίφνο και την Μήλο γίνονται για πρώτη φορά ενώ η Ανάφη εντάσσεται στα 10 νησιά των Κυκλάδων που καλύπτει η οργάνωση από το 2019 με επαναλαμβανόμενες δράσεις. Στη Σίφνο η δράση συνδυάστηκε με την μεγάλη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής, Πολιούχου Σίφνου, ενώ στην Μήλο η δράση πραγματοποιείται ανήμερα με την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και στην Ανάφη με την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών. 

Οι δράσεις στις Κυκλάδες συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News