Σαντορίνη: Με κάδο γυαλιού - πλαστικού η διαχείριση απορριμμάτων στον Φάρο Ακρωτηρίου

Σαντορίνη - Ακρωτήρι- Dive In Acion

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εταιρείας Ανακύκλωσης Σαντορίνης στο αίτημα για τοποθέτηση κάδων διαχωρισμού γυάλινου και πλαστικού μπουκαλιού στο Φάρο στο Ακρωτήρι. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο Δήμος Θήρας και η Ανακύκλωση δεν σταματούν το έργο τους, για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά μας. 

akrotiri.jpgΤη μεγαλύτερη χαρά φυσικά έλαβαν ο Στέλιος Αντωνάκης και η Χαρά Αρβανίτη, στο Φάρο Ακρωτηρίου που θα μπορούν να διαχωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τα απορρίμματα και φυσικά μπορούν να περηφανεύονται ότι κρατούν τον τόπο που δραστηριοποιούνται καθαρό.  

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της καντίνας στον Φάρο ζήτησαν την στήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action για τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, βλέποντας τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο τους.

Ο Φάρος Ακρωτηρίου αποτελεί τα τελευταία χρόνια το σημείο όπου ένας πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών, απολαμβάνει τη θεά του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης από το νότιο άκρο του νησιού.  

Η οργάνωση της περιοχής με τους απαραίτητους κάδους διαχείρισης απορριμμάτων δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της τοπικής αρχής και της κοινωνίας της Σαντορίνης στην απαίτηση για καθαρό περιβάλλον με τον εκσυγχρονισμό στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αναδεικνύει ακόμα τη μεγάλη απόφαση της κοινωνίας της Σαντορίνης, στον περιορισμό του όγκου των σκουπιδιών με τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων από τα μεικτά απορρίμματα.     

 

Δημήτρης Καμπανός 

"Dive In Action"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News