Σαντορίνη - Sea Diamond: Δεκαπέντε χρόνια μετά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σαντορίνη - Sea Diamond

Υπόθεση Sea Diamond... Πότε πέρασαν κιόλας δεκαπέντε χρόνια... 5η Απριλίου του 2007 και «Sea Diamond» χάνεται στα νερά της Σαντορίνης.... Από τότε; Απλά συνεχίζει να ρυπαίνει την Καλντέρα . Παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως «εστία εκπομπής ρυπογόνων και επιβλαβών ουσιών», τόσο για το ανθρώπινο όσο και για το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς τιποτα δεν έχει αλλάξει...  Και το ερώτημα είναι "Πότε αλήθεια θα ...σηκωθεί το κουφάρι του πλοίου από το βυθό της Σαντορίνης;

Και την Τετάρτη 6 Απριλίου (ώρα 12:30) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία των Φηρών έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ Θήρας και όπως αναφέρει το προσκλητήρο "στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παραμονή του ναυαγίου στα νερά της καλντέρας μας εδώ και 15 χρόνια!" 

Προσθέτουν δε " Έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και του μοναδικού στον κόσμο νησιού μας".

Και η κατάληξη "  Θα ακολουθήσει μετάβαση στον Αθηνιό και τρισάγιο στην μνήμη του αδικοχαμένου δύτη και των 2 αγνοούμενων επιβατών".

sea_diamond.jpg

Δείτε την σχετική πρόσκληση 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND

6/4/2007 – 6/4/2022:  ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙ

Ο Δήμος Θήρας, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND

Καλούν όλο το Θηραϊκό λαό

την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

και ώρα 12:30 το μεσημέρι

στην πλατεία των Φηρών έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ ΘΗΡΑΣ,

στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παραμονή του  ναυαγίου στα νερά της καλντέρας μας εδώ και 15 χρόνια!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ !!

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!

Έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και του μοναδικού στον κόσμο νησιού μας.

Θα ακολουθήσει μετάβαση στον Αθηνιό και τρισάγιο στην μνήμη του αδικοχαμένου δύτη και των 2 αγνοούμενων επιβατών.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ  /                        

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ  /           

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / 

ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News