Σαντορίνη: Τέσσερα εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ

Σαντορίνη - ΧΑΔΑ

"Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ συνιστά το πρώτο σημαντικό βήμα που θα συντελεσθεί σε συνδυασμό με το έργο της ενδιάμεσης φάσης, για να ακολουθήσει σύντομα, με την διαδικασία ΣΔΙΤ, το έργο της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Με αυτό τον τρόπο η σημερινή Δημοτική Αρχή αφήνει πίσω της την εποχή των μεγαλόστομων διακηρύξεων και του μηδενικού έργου και προχωρά στη σταδιακή υλοποίηση όλων των σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η Σαντορίνη". Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας σχετικά με την απόφαση για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ του νησιού, ένα έργο που έχει ως προϋπολογισμό τα 4 εκατ. ευρώ... Κίνηση που βάζει τέλος σε μία περιπέτεια για τα απορρίμματα χρόνων στο νησί... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, αναφέρει:  

"Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει με ικανοποίηση την οριστική ένταξη του έργου «Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό ύψους 4.023.000,00 ευρώ.  Μια ανοιχτή πληγή στο κορμί της Σαντορίνης από το 2003, η οποία έχει καταλάβει και τον υφιστάμενο στο σημείο αυτό αρχαιολογικό χώρο, θα επουλωθεί οριστικά. 

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εργάσθηκαν συστηματικά, μεθοδικά και με αποφασιστικότητα, ώστε να κατατεθεί πλήρης φάκελος και το έργο να εγκριθεί κατά προτεραιότητα. 

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ συνιστά το πρώτο σημαντικό βήμα που θα συντελεσθεί σε συνδυασμό με το έργο της ενδιάμεσης φάσης, για να ακολουθήσει σύντομα, με την διαδικασία ΣΔΙΤ, το έργο της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων. 

Με αυτό τον τρόπο η σημερινή Δημοτική Αρχή αφήνει πίσω της την εποχή των μεγαλόστομων διακηρύξεων και του μηδενικού έργου και προχωρά στη σταδιακή υλοποίηση όλων των σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η Σαντορίνη. 

Έτσι το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ συνιστά την πρώτη ουσιαστική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού και την άρση μιας μακρόχρονης προσβολής του πολιτισμού και της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης. 

Μια ανεξέλεγκτη χωματερή καταργείται. Ο χώρος αποκαθίσταται και τα απορρίμματα μετατρέπονται από παράγοντας ρύπανσης σε πηγή εσόδων για το Δήμο, μέσω της κατάλληλης διαχείρισης και επεξεργασίας. 

Ο Δήμος διασφαλίζει με έργα, την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης". 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News