Σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ ανησύχησε τους κατοίκους των Κυκλάδων

Σεισμική δόνηση στα παράλια της Τουρκίας 28χλμ ανατολικά της Κω έγινε αισθητή και στις Κυκλάδες.

 

Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι μεγέθους 6,5 ρίχτερ και εστιακού βάθους 10 χλμ. Η ισχυρή σεισμική δόνηση στις 01.31 ώρα Ελλάδας ανησύχησε και τους Κυκλαδίτες, , που έσπευσαν να εκδηλώσουν την ανησυχία τους στα social media.

Επτά λεπτά αργότερα (01.38) σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση βοριοδυτικότερα του πρώτου σεισμού με εστιακό βάθος 10 χλμ και μέγέθους 5.1 ρίχτερ.

seismos-no25-1.png

Σε ό,τι αφορά τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, ανάμεσα στους Λειψούς και το Φαρμακονήσι, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση 5,3 Ρίχτερ.

Τους δύο σεισμούς ακολούθησε δόνηση 4,6 Ρίχτερ 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καλύμνου, κοντά στο Φαρμακονήσι, στη 01.44, καθώς και δόνηση 4,4 Ρίχτερ 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, στη 01.52

Η σεισμοί ταρακούνησαν τη Ρόδο, την Κω έγινε αισθητός στις Κυκλάδες και σε άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα τουρκικά παράλια, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, προκλήθηκε μικρό τσουνάμι.