Σύμη: Μεγάλες ζημιές ελέω καιρού- αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα (βίντεο)

Μεγάλη ήταν η δοκιμασία που υπέστη σήμερα το νησί της Σύμης, πάνω από το οποίο εκδηλώθηκε από νωρίς το απόγευμα ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, η οποία διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας,  η βροχή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί και παρέσυρε πολλά αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών. Μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε ότι έχουν δοθεί ήδη εντολές και ξεκίνησε πλωτό του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα, αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Επίσης ο ίδιος αναμένεται να έρθει σήμερα από την Αθήνα στη Ρόδο και στη συνέχεια να μεταβεί στο νησί της Σύμης με το ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες. Μηχανήματα στο νησί  αναμένεται να στείλει αύριο και ο Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝ νωρίτερα δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σϋμης το blue star paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Βίντεο Αγαπητός Σκιαθίτης

Πηγή: