Σύρος - Ερμούπολη: Παρουσίαση (30/08) πλωτών κάδων απορριμμάτων

Πριν από τέσσερα χρόνια, δύο Αυστραλοί, ο Andrew Turton και ο Pete Ceglinski εφηύραν το Seabin, έναν πλωτό κάδο απορριμμάτων, ήτοι ένα σύστημα καθαρισμού επιφανείας υδάτων, το οποίο μπορεί να συλλέγει πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, ακόμα και πετρέλαιο. Ο κάδος δημιουργήθηκε ως φθηνή εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους για την αντιμετώπιση της μόλυνσης των υδάτων.

Πριν από έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2018, ένας τέτοος κάδος - όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kavalapost.gr - ο πρώτος στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε πιλοτικά από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας σε πλωτή εξέδρα στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», κοντά στο πάρκινγκ του ΝΟΚ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΛΚ, ο οποίος προωθεί και συμμετέχει σε δράσεις με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία των λιμένων αρμοδιότητάς του.

Και σε μερικές ημέρες θα τον δούμε στις Κυκλάδες... Και όχι στη Νάξο... Αλλά στη Σύρο και δη στην Ερμούπολη. Και βέβαια έρχεται η ανακοίνωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να μας αναφέρει ότι ήρθε η ώρα της πρόσκλησης, των εγκαινίων καλέ... 

Τι αναφέρει: "Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κ. Δημήτριος Κοσμάς και η Διευθύντρια του του Ιδρύματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες (Cyclades Preservation Fund/CPF) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου πλωτού κάδου απορριμμάτων (SEABIN system) που τοποθετήθηκε πρόσφατα στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σύρου.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ. στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί το εν λόγω πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού επιφάνειας των υδάτων (Πλατεία Κανάρη), οπότε και θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της λειτουργίας του".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News