τα πρώτα ...χιόνια και στη Νάξο

Μπήκαμε για τα καλά στον χειμώνα και σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ενδεχομένως να έχουμε και την  πιο ..κρύα ημέρα του χειμώνα. Οι θερμοκρασίες χαμηλές στα όρια του …μηδέν ενώ είμαστε στα όρια του απαγορευτικού απόπλου από τη στιγμή που η θάλασσα έχει αφρίσει για τα καλά… Χθες όμως είχαμε και τα πρώτα χιόνια. Στην ορεινή Νάξο και δη στην Απείρανθο, Κωμιακή, Κόρωνο αλλά ακόμη και στο Φιλώτι είχαμε νιφάδες χιονιού. Κυρίως, ήταν χιονόνερο αλλά σημασία έχει ότι οι περισσότεροι απόλαυσαν το χιόνι έστω και με τη μορφή του «Δροσοχιονιού» όπως λένε οι ορεινοί…

Να σημειώσουμε το σχόλιο από τον Skania Naxos που έχει αναρτήσει την φωτογραφία με την χιονισμένη πλαγιά στην Απείρανθο «Οι καμένες βορειοδυτικές λωρίδες του βουνού της Κορακιάς, από την φωτιά πού ξέσπασε εκεί στις 30-10-2016 και όπως φαίνονται κάτασπρες αυτή την στιγμή, μετά την πτώση του πρώτου χιονιού, σήμερα 21-12-2016 κατά τις 12:00 το μεσημέρι» και βέβαια έχουμε το θέμα των συνεπειών από την …παρέμβαση του ανθρώπου που μέσω της πυρκαγιάς απογυμνώνει την φύση και κυρίως την άμυνα στα φυσικά φαινόμενα.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι χθες λόγω του μεγάλου κυματισμού το Blue Star Naxos τα χρειάστηκε… Έδεσε μετά από περίπου 20 λεπτά προσπάθειας, αποβίβασε άμεσα οδηγούς και οχήματα και στη συνέχεια αναχώρησε χωρίς δεύτερη …σκέψη. Άλλωστε το λιμάνι της Νάξου δεν είναι και το πλέον ασφαλές γι αυτά τα θέματα….

Να σημειώσουμε ότι χθες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, και έως τις 11:30 τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφονται στη Μονεμβάσια (92 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (84 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (77 χλμ/ώρα), στην Πάρνηθα (76 χλμ/ώρα), στην Κέα και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής (74 χλμ/ώρα) και στη Σχοινούσα ( 72 χλμ/ώρα). Και οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες σημειώθηκαν στα Γρεβενά ... -10 βαθμοί,στη Βωβούσα Ιωαννίνων και στο Παρανέστι Δράμας ... -9 βαθμοί, στο Νευροκόπι Δράμας, στην Πτολεμαΐδα και στα Ιωάννινα... -8 βαθμοί, στο Καρπενήσι και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες)... -7 βαθμοί Κελσίου.

Με πληροφορίες από το meteo.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News