Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Τριάντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

 
Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, την περασμένη περασμένη Παρασκευή, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.

Στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης, η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή Διμηνίου του δήμου Βόλου και στα Βενεργιάνικα Κυθήρων.

Για σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Χανίων, Ρεθύμνης, Κυκλάδων, καθώς και για τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία και τα Κύθηρα.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς. Ακόμη, υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες πρέπει να ειδοποιούν αμέσως τον αριθμό 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση φωτιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Πηγή: 
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News