Θύελλα έως και 12 μποφόρ (!!!) στον Κάβο Ντόρο (βίντεο)

Χειμώνας με το πιο σκληρό του πρόσωπο... Λίγο πριν την έναρξη και επίσημα του χειμώνα με την είσοδο του Δεκεμβρίου και οι κάτοικοι στα νησιά ένιωσαν τι σημαίνει …θύελλα. Μπορεί να μην είχαμε χιόνια αλλά και χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες είχαμε, και μπόλικη βροχή, το σημαντικότερο όμως ήταν ότι είχαμε …αέρηδες. Και μας πήραν και μας σήκωσαν… Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη σε Μύκονο και Άνδρο όπου σε λιγότερο από πέντε ώρες είχαμε αύξηση της έντασης του ανέμου από τα 80 χιλιόμετρα στα 100 (!!!) Κι όμως το ρεκόρ δεν συνέβη αυτή τη φορά στο «Κάβο Ντόρο», το γνωστό πέρασμα στις Κυκλάδες αλλά στην Κάρυστο της Εύβοιας (σ.σ. λίγο ψηλότερα λοιπόν) όπου λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ είχαμε καταγραφή άνεμος με ένταση στα 138 χιλιόμετρα την ώρα (!!!)

Όχι δεν είναι αστείο… Είναι η σκληρή πραγματικότητα… Και όταν μιλάμε για 130 χιλιόμετρα μιλάμε για +12 μποφόρ. Ουσιαστικά το επίκεντρο της κακοκαιρίας και της θαλασσοταραχής, ήταν ο φάρος της Παξιμάδας στην Κάρυστο και το στενό του Καφηρέα, όπου ο παγωμένος χιονιάς έδινε στην αφρισμένη και σκοτεινή θάλασσα, μια σχεδόν απόκοσμη όψη.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε για μία ακόμη φορά το βίντεο που έχει συλλέξει ο Ραφαήλ Απέργης από την Τήνο. Που δείχνει το Blue Star Paros να βουτά ολόκληρο στη θάλασσα Και με βάση την εικόνα που είχαμε για το μεσημέρι στο στενό ανάμεσα στη Μύκονο και τη Τήνο, το περίφημο «Στενό του Τσικνιά» η ένταση ήταν στα 9 μποφόρ. Κάτι περισσότερο από 90 χιλιόμετρα την ώρα… Με βάση πάντα τους σχετικούς πίνακες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)…

Με πληροφορίες από το meteo.gr