Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΤήνος - Ανεμογεννήτριες: Και πάλι πέφτουν μπετά σήμερα (18/11)

Τήνος – Ανεμογεννήτριες: Και πάλι πέφτουν μπετά σήμερα (18/11)

|

Και πάλι πέφτουν μπετά στην Τήνο και δη στη θέση “Πράσα”…. Τι αναφέρει ο Δήμος Τήνου με χθεσινή του ανακοίνωση για την αντιδικία με την “Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ”

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα “Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών”.. κι ενώ οι μπετονιέρες και πάλι είναι στη θέση “Πράσα” στην Τήνο… ” **Επιτέλους μπετά.. εεεε, προστασία της δημόσιας υγείας..!  Τήνος, 18 Νοεμβρίου 2020. Η αστυνομία που εδώ και μήνες δρα σαν σεκιούριτι της καθολικά αμφισβητούμενης ιδιωτικής επένδυσης, σήμερα μας προστατεύει από το να συναθροιστούμε πάνω από 3 άτομα σε ανοιχτό χώρο όσο το μπετό θα ρέει απρόσκοπτα, παρά τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα”.

Η αλήθεια είναι ότι από ημέρες το είχαμε διαβάσει. Και ήρθε η ημέρα που οι μπετονιέρες πήραν το δρόμο για το βουνό. Και το μπετόν στη 3η φάση πέφτει από το πρωί. Πάντως οι κάτοικοι πρέπει να δηλώνουν ικανοποιημένοι γιατί η Κυβέρνηση και η Αστυνομία έχει προνοήσει και τους έχει κρατήσει στο σπίτι τους για να μην κινδυνεύσει η υγεία τους από την πανδημία… Είναι η συνέχεια των δράσεων από τον περασμένο Μάιο όταν και είχαμε εικόνες που σίγουρα δεν τιμούν κανέναν…

Να σημειώσουμε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ενημέρωση που δίνεται από τους κατοίκους είναι συγκεκριμένη ” Μπλόκο της αστυνομίας στην είσοδο των Υστερνίων και στη διασταύρωση στους μύλους.Και σήμερα και χθες οι ίδιες εντολές. Τσακίστε τους διαδηλωτές”. Μία εντολή που εάν ισχύει σίγουρα δεν τιμάει την Ελληνική Αστυνομία.


 

Καταγγελία από το Δήμο Τήνου

και έχουμε την ανάρτηση του Δημάρχου Τήνου κου Γιάννη Σιώτη, που μιλάει για την αντιδικία που υπάρχει με την “Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ”.. Και στη σελίδα του με τίτλο “Σεβασμός στο νόμο, αλλά και κοινή λογική χρειάζεται αυτές τις δύσκολες ημέρες” κάνει λόγο για την διαμάχη που υπάρχει σε εξέλιξη…

“Σε μία περίοδο δοκιμασίας όπου η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο. Και για να επιτευχθεί αυτό όλοι πρέπει να επιλέξουμε τη συνεννόηση, τη σοβαρότητα και την έμπρακτη αναγνώριση της ιδιαίτερης συγκυρίας.

Πριν από λίγες μέρες (την 13.11.2020) ο Δήμος Τήνου απάντησε στην εξώδικη δήλωση που του είχε επιδώσει η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» την 06.11.2020, στην προσπάθειά της να πετύχει την εγκατάσταση «αιολικού πάρκου» στο νησί της Τήνου. Και απέκρουσε την εξώδικη αυτή, όπως είχε αποκρούσει τις από 03.11.2020 αιτήσεις μεταφορικών επιχειρήσεων για άδειες διέλευσης και μεταφοράς ανεμογεννητριών στο νησί. Ο Δήμος στηρίχθηκε στις υπ’ αριθ. 82 και 83/23.09.2020 ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του και στα νομικά δεδομένα που προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την υπ’ αριθ. 156/15.09.2020 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου και από την αγωγή που άσκησε τον Ιούνιο του 2020 η παραπάνω εταιρεία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου.

Η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ», με την αγωγή και τα έγγραφα που κατέθεσε στη δίκη αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη, διατυπώνει βαριές κατηγορίες και προσβλητικούς ισχυρισμούς εναντίον του Δήμου, του Δημάρχου και πολλών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων προσωπικά, και ζητεί από το Δικαστήριο να της επιτρέψει την πρόοδο των εργασιών. Παρά ταύτα, δεν δίστασε μέχρι σήμερα να προσπαθεί να επιβάλει εξώδικα και με τη βία τους σκοπούς της και το ιδιωτικό συμφέρον της. Στην κοινωνία του νησιού επικρατεί σήμερα έντονη ανησυχία από πληροφορίες ότι το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει και τώρα, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν σε όλο τον Ελληνικό Λαό, για τον περιορισμό της πανδημίας και για την κοινωνική ασφάλεια και ειρήνη. Όπως είναι προφανές, μια παρόμοια ενέργεια προκαλεί έντονα το κοινό αίσθημα και παραβιάζει τις επιταγές της Πολιτείας και του επίσημου Κράτους που επιβλήθηκαν για την αποφυγή κοινωνικών συγκρούσεων.

Οι απαντήσεις του Δήμου Τήνου και των αιρετών που διώκονται από την παραπάνω εταιρεία δόθηκαν και θα συνεχίσουν να δίδονται, σύμφωνα με το νόμο, στο Δικαστήριο, μέχρις ότου εκδοθεί η Δικαστική Απόφαση, η οποία και μόνο μπορεί να κρίνει τη διαφορά. Αυτό επιβάλλει το Κράτος Δικαίου, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε όλοι ως κόρη οφθαλμού. Σ’ αυτό οφείλει να υπακούσει και η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ». Την καλούμε να μην προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένα γεγονότα, παραμερίζοντας τη Δικαιοδοσία των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Το Κράτος Δικαίου πρέπει να σεβαστούν και όλοι οι πολίτες, τους οποίους καλούμε να μην παρασυρθούν από ενδεχόμενες προκλήσεις της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ». Την ίδια στάση, όμως, πρέπει να επιδείξουν και οι πάσης φύσεως ιδιωτικές επιχειρήσεις (μεταφορικές, κατασκευαστικές, τεχνικές κ.ά.), τις οποίες καλούμε να μη δεχθούν καμία απολύτως εντολή της ως άνω εταιρείας για εκτέλεση οιωνδήποτε εργασιών μεταφοράς ή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας στην παρούσα φάση.

Πρωτίστως, όμως, καθήκον πιστής προάσπισης και υποδειγματικής για όλους τήρησης των κανόνων του Κράτους Δικαίου έχουν όλα τα Διοικητικά Όργανα που ασκούν αρμοδιότητες λιμενικής, κυκλοφοριακής, αστυνομικής, τεχνικής ή άλλης φύσης. Ζητούμε από όλα, να μην επιτρέψουν ενέργειες της ως άνω εταιρείας κατά τη διάρκεια της εκκρεμούς δίκης, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία και από την Κεντρική Κυβέρνηση για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν. Άλλωστε, η ανάγκη τήρησης της Τάξης επιβάλλει τον εν τη γενέσει της αποκλεισμό κάθε παρόμοιας ενέργειας και δεν ανακύπτει για πρώτη φορά μεταγενέστερα και αφού έχει εκδηλωθεί μια δράση που μπορεί να προκαλέσει αντίδραση. Αυτό επιβάλλει η Αρχή της Νομιμότητας που διέπει τη δράση της Διοίκησης, η οποία οφείλει να λαμβάνει υπόψη το σύνολο του εφαρμοστέου Δικαίου (και ιδίως των Συνταγματικών επιταγών) και το σύνολο των κρίσιμων κάθε φορά πραγματικών συνθηκών.

Ο Δήμος Τήνου θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις Αρχές αυτές, να υποστηρίζει τις Αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, και να αμύνεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης των Αρχών και Αποφάσεων αυτών και σε κάθε ενέργεια που μπορεί να πληγώσει ανεπανόρθωτα τους δημότες του και το νησί ολόκληρο”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν