Τήνος: Η ημέρα που το νησί μας έγινε ... πιο πράσινο

Απόστολή εξετελέσθη... Τα μέτρα κατά της πανδημίας σε συνδυασμό με την αστυνομική παρουσία όλα κύλησαν κατ΄ευχήν για την εταιρία «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ» ... Τα μπετά έπεσαν και στη 3η βάση στη θέση "Πράσα", την ώρα πάντως που το μέτωπο και με τον Δήμο είναι ανοιχτό... Μάλιστα, χθες ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος με ανοιχτή του επιστολή ουσιαστικά ζητούσε από την εταιρεία να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου και «να μην προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένα γεγονότα, παραμερίζοντας τη Δικαιοδοσία των Πολιτικών Δικαστηρίων».

Σήμερα, η ομάδα που αποτελεί την "Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών" με μία ιδιαίτερα καυστική ανάρτηση σχολιάζει όλα όσα έγιναν... Και έχει ως τίτλο " Η ημέρα που η Τήνος έγινε πιο ... πράσινη" .. Δείτε την ανάρτηση και όπως καταλήγει " Δύο επεισοδιακά χρόνια αργότερα, ένα κεφάλαιο των εργασιών έκλεισε, ένα άλλο ξεκινάει. Πιθανότατα με τις ίδιες δυσκολίες. O αγώνας συνεχίζεται".

"Ιδανικές συνθήκες επικράτησαν χθες, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους με μεγάλη καθυστέρηση η πολυαναμενόμενη σκυροδέτηση των βάσεων στα Πράσσα. Η εθνική οικονομική και υγειονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα δεν θεωρείται ικανοποιητικός λόγος να ματαιωθούν οι εργασίες αφού η επένδυση πρέπει να προχωρήσει πάσει θυσία ώστε να αποφέρει τα ανάλογα κέρδη με κάθε κόστος.

Τελικώς, οι ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτήθηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ήταν η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα κατά των συναθροίσεων που ίσχυσαν με σκοπό να αποφευχθεί ο "συνωστισμός" κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, και φυσικά η καθοριστική συμβολή της τοπικής αστυνομίας, η οποία ακούραστα όλο αυτό το διάστημα και ενισχύσεις καλεί, και μπετονιέρες συνοδεύει, και δρόμους με περιπολικά κλείνει, και την ιδιοκτησία του επενδυτή περιφρουρεί και τα απαραίτητα έγγραφα πολιτών με την ευκαιρία ελέγχει και ονόματα ημεδαπών σε λίστα προσθέτει.

Με δικαστική διαμάχη και αποφάσεις σε εκκρεμότητα, με πρωτοφανείς αγωγές κατά 100 πολιτών, με εξώδικα κατά του Δήμου Τήνου, με διώξεις σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, με προκλητικό διαμοιρασμό διαφημιστικών φυλλαδίων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και με δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στην γερμανική μέταλ μουσική για τους κατοίκους της Τήνου κλείνει το κεφάλαιο της σκυροδέτησης η οικογενειακή πράσινη επιχείρηση, οι εκπρόσωποι της οποίας όπου σταθούν και όπου βρεθούν, τρέφουν μεγάλο σεβασμό για την βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως άλλωστε μαρτυρούν τα γεγονότα.

Δύο επεισοδιακά χρόνια αργότερα, ένα κεφάλαιο των εργασιών έκλεισε, ένα άλλο ξεκινάει. Πιθανότατα με τις ίδιες δυσκολίες.

O αγώνας συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News