Τήνος: Κεραυνός έσπασε τον Σταυρό στην κορυφή του κάστρου στο Εξωμβούργο

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ο καιρός έχει …ξεφύγει. Ο Απρίλιος θυμίζει έντονα Δεκέμβριο με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα με περισσότερους από 11.000 κεραυνούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο κεντρικό Αιγαίο.. Εάν μάλιστα, συνδυάσει κανείς και τους ισχυρούς ανέμους, η ένταση των οποίων έφτασε ακόμη και στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε ριπές, κατανοεί κανείς ότι ακόμη και ιστορικά κτήρια, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα..

Και σήμερα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου και Μυκόνου έγινε γνωστό μέσω δημοσιεύματος ότι ένας ιστορικός Σταυρός στην κορυφή του Κάστρου στο Εξωμβούργο χτυπήθηκε από κεραυνό. Στέκονταν εκεί από το 1900, αλλά πρόσφατα κεραυνός τον χτύπησε με αποτέλεσμα να σπάσει…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό άρθρο με τίτλο "Το ανοιξιάτικο μπουρίνι λάβωσε το Σταυρό στο Κάστρο"

«Η κακοκαιρίας της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 ήταν αρκετά αισθητή και στην Τήνο. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και άλλες ζημιές στο νησί, πάντως άφησε ένα ενθύμιο με πολλαπλούς αποδέκτες και πολλά νοήματα.

Από τους πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στο νησί ένας κτύπησε και τον μαρμάρινο  Σταυρό που δεσπόζει στην Κορυφή του Εξωμβούργου. Στήθηκε από  έτος1900 στήθηκε στην κορυφή, εκεί όπου υπήρχε παλιά το εκκλησάκι της Αγ. Ελένης, ο μεγάλος μαρμάρινος Σταυρός, για να δεσπόζει σε όλο το νησί.

Μπορεί και να είναι ένα σημάδι για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που πλησιάζει και ο Τίμιος Σταυρός μετατρέπεται από φονικό όργανο σε σύμβολο αγάπης και μέσον σωτηρίας.

Πολλές καταστροφές μικρές ή μεγάλες εκτός από τη θλίψη και τον πόνο που φέρνουν, έχουν και τα δικά τους μηνύματα. Τη θλίψη και τη στεναχώρια την αισθανόμαστε και την εκφράζουμε. Μακάρι να μπορούμε να συλλάβουμε και τα διδακτικά νοήματα αυτών των μικρών ή μεγάλων καταστροφών».