Τήνος - Κιόνια: Εκπέμπει SOS η παραλία γιατί ...χάνεται

Παραλία στα Κιόνια και όπως λένε οι ντόπιοι … Δεν βουτάς στην θάλασσα, βουτάς στην ιστορία του νησιού… Ο λόγος; Βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών  χιλιομέτρων από την Χώρα της Τήνου, αμέσως μετά την παραλία του Αγίου Μάρκου. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες και ίσως την πιο κοσμοπολίτικη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και της γυναίκας του Αμφιτρίτης.

Κατανοητό; Το τμήμα της παραλίας μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο ονομάζεται Τσαμπιά και κοντά στα βράχια είναι απάνεμο. Είναι μια παραλία μεγάλη σε μήκος (μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου) με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, ιδανικά για απολαυστικές βουτιές. Είναι καλά οργανωμένη επομένως θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ η ύπαρξη δέντρων κατά μήκος της προσφέρει και φυσική σκιά.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Χρόνο με το χρόνο το πλάτος της παραλίας μειώνεται (!!!) Και η Κοινότητα Κτικάδου αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα προς το Δήμο Τήνου για σύνταξη ακτομηχανικής μελέτης της παραλίας των Κιονίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος μείωσης του πλάτους.

Σύμφωνα με τη Κοινότητα, η μείωση αυτή σε λίγα χρόνια θα καταστήσει την παραλία ακατάλληλη για κολύμβηση, με δεδομένο ότι το πλάτος της είναι ήδη περιορισμένο. Όπως σημειώνει αν δεχθούμε και την πρόβλεψη των επιστημόνων, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας, η επαπειλούμενη άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα επιδεινώνει διαρκώς το εν λόγω πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η Κοινότητα, δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνούμε ο οικισμός Κιόνια είναι από την φύση του ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, δέχεται κατά την θερινή περίοδο μεγάλο αριθμό τουριστών και πρέπει να διασφαλίζει τις αρτιότερες συνθήκες για όσους τον επιλέγουν για να απολαύσουν τις υπέροχες και μοναδικές παραλίες του. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News