Τήνος: Θωρακίζεται απέναντι στην έλλειψη βροχοπτώσεων (νερού)

Η φετινή χρονιά είναι μία από τις πιο δύσκολες όσον αφορά τον τομέα των βροχοπτώσεων… Και οι αριθμοί φοβίζουν. Ένα από τα νησιά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση είναι αυτό της Τήνου, στη βόρεια πλευρά των Κυκλάδων. Μπορεί οι επίσημοι αριθμοί να μιλούν για πτώση της τάξης του 30% στις Κυκλάδες όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, η αλήθεια είναι ότι σε κάποια νησιά οι αριθμοί είναι κατά πολύ χειρότεροι… Όπως στην Τήνο όπου με βάση την ενημέρωση από την ιστοσελίδα meteo.gr πέρυσι στο πρώτο πεντάμηνο είχαμε 210 χιλιοστά βροχόπτωσης και 38 ημέρες βροχής και φέτος, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαμε μόλις 82 χιλιοστά βροχόπτωσης και 13 ημέρες βροχής. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή η διαφορά έτσι δεν είναι; Με απλή ανάγνωση μιλάμε για μία πτώση της τάξης του + 150%

Κι όμως ο Δήμος τρέχει… Και η Τήνος «θωρακίζεται» απέναντι στη λειψυδρία λόγω της αναμενόμενης μεγάλης κίνησης των τουριστών. Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και έπειτα από παρέμβαση του Δημάρχου Τήνου κ. Γιάννη Σιώτου, εγκρίθηκε πίστωση 250.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των αναγκών υδροδότησης του νησιού.

Όπως αναφέρουν οι επιτελείς του νησιού, πρόκειται για σημαντική ενέργεια δεδομένης της μεγάλης κίνησης που αναμένει εφέτος το νησί σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αυξημένη ζήτηση έρχεται μετά και τη θετική ανταπόκριση της καμπάνιας τουριστικής προβολής και των επιτυχημένων , παράλληλων, κινήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με εκθεσιακές συμμετοχές, προωθητικές ενέργειες και προσκλήσεις δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων.