Τήνος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τους βυθιζόμενους κάδους

"... Με την ολοκλήρωση του έργου εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, ενώ είναι ευκολότερη και η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς έχουν συμπιεστεί με μεγάλο οικονομικό όφελος. Επίσης μειώνονται οι ρύποι εξαιτίας των κατά πολύ μικρότερων αριθμών δρομολογίων που απαιτούνται για τη συλλογή των απορριμμάτων...."

Μέρος της ανάρτησης στη προσωπική σελίδα του Δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου και ενώ σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στο λιμάνι της Τήνου. Και τι θα συμβεί; Πολύ απλά θα τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του νησιού... .

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Σιώτου έχει ως εξής:

«Σήμερα ξεκινάει η τοποθέτηση οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης 1.100λ, στο Λιμένα Τήνου.

Ένα σημαντικό έργο με σημαντικά οφέλη για την αισθητική αναβάθμιση του Λιμανιού, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση του έργου εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, ενώ είναι ευκολότερη και η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς έχουν συμπιεστεί με μεγάλο οικονομικό όφελος. Επίσης μειώνονται οι ρύποι εξαιτίας των κατά πολύ μικρότερων αριθμών δρομολογίων που απαιτούνται για τη συλλογή των απορριμμάτων.

Ως πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου όταν είχε αποφασιστεί η χρηματοδότηση του έργου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα τότε μέλη του ΔΣ όπως και να επισημάνω τη σημαντική συμβολή την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο σημερινό Πρόεδρο του Λιμενικού Γιώργο Σανταμούρη

Όλοι μαζί με συνέπεια και σοβαρότητα εργαζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Σήμερα ξεκινάει η τοποθέτηση οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σιώτος στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News