Αιγαίο: Η Νέα Δημοκρατία έδειξε Χατζημάρκο (ΠΝΑΙ) και Καμπουράκη (Δήμο Ρόδου)

Την ώρα που στα άλλα κόμματα οι διεργασίες δεν έχουν καν ξεκινήσει,  η Νέα Δημοκρατία, έκανε γνωστό, ότι θα υποστηρίξει τον νυν Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και για τον Δήμο της Ρόδου τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνη Καμπουράκη. Ενώ για τον κ. Χατζημάρκο η απόφαση ήταν αναμενόμενη, η υποστήριξη στον κ. Καμπουράκη, αιφνιδίασε αρκετούς, και κυρίως κόμματα και ενδιαφερόμενους υποψηφίους. Ήδη ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως υποψήφιος, στο πανηγύρι του Σωτήρα στις Φάνες.

Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Ροδιακή", συνοδευόμενος από αρκετούς φίλους του, ο κ. Καμπουράκης, έκανε σαφές ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, έχοντας ανάλογες συζητήσεις, τόσο με στελέχη της αυτοδιοίκησης, όσο και γενικά με τον κόσμο. Η υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη, που μέχρι πρότινος εφημολογούντο, προκάλεσε έκδηλη ανησυχία και αμηχανία τόσο στα κόμματα, όσο και στην παράταξή του νυν Δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου, όσο και του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Στράτου Καρίκη, που ήδη έχουν κάνει σαφές ότι θα είναι υποψήφιοι.

Προφανώς, η αμηχανία προκύπτει από τις φημολογίες ότι και οι δύο συνδυασμοί θα αποδυναμωθούν από στελέχη, υπέρ του κ. Καμπουράκη, γεγονός που θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στη μάχη για το Δήμο Ρόδου. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, που προσανατολιζόταν είτε στην υποψηφιότητα του βουλευτή Δ. Γάκη, είτε στην υποστήριξη του κ. Στρ. Καρίκη. Με τις νέες εξελίξεις δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει π.χ. τον Δήμαρχο κ. Φ. Χατζηδιάκο!

Για τις εξελίξεις σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο που έχει θέσει ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διαδικασία αναφορικά με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση α’ και β’  βαθμού,  με την αρμόδια επιτροπή του Κόμματος που χειρίζεται τα ζητήματα της επιλογής και εξετάζει τις υποψηφιότητες που θα απαρτίσουν δημιουργικά και προοδευτικά τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον εν ενεργεία επιτυχημένο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλο Μπακίρη και τον Γραμματέα του Κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ και β΄ βαθμού σε Ρόδο και Δωδεκάνησα.

 Η αναβάθμιση το θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται πολύ ψηλά στις  προτεραιότητες της Ν.Δ. και για τον λόγο αυτό αναζητά τους καλύτερους υποψηφίους. Πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους πολίτες. Προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία που θα ενώσουν και θα παραγάγουν χρήσιμο έργο για τον τόπο τους.

Την Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, στις 8.μ.μ., πρόκειται να συνεδριάσει η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου με σκοπό την κατάρτιση  προτάσεων εν‘ όψει των αυτοδιοικητικώνεκλογών τις οποίες εν συνεχεία θα απευθύνει προς την ηγεσία της Ν.Δ..

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης:
«Στόχος μας είναι η Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη να κυριαρχήσει τόσο στον νομό, όσο και σε ολόκληρη την περιφέρεια, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο ποσοστό ενόψει των εθνικών εκλογών». Και συμπλήρωσε: «Προσβλέπουμε σε μια ακόμα μεγάλη νίκη και στις αυτοδιοοικητικές εκλογές σε επίπεδο περιφέρειας για τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αλλά και σε επίπεδο Δήμου Ρόδου για έναν επίσης άξιο υποψήφιο για το ψηφοδέλτιο του Δήμου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο κ. Αντώνης Καμπουράκης».