Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑιγαίο - Κόνσολας: "Αυτά είναι τα κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα...

Αιγαίο – Κόνσολας: “Αυτά είναι τα κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά”

|

«Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά» – Η πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας 

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάληψη μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα θεσπίζει νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά. Παρά τα θετικά βήματα που έγιναν κατά το παρελθόν, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι ρυθμίσεις που συνδέονται με τα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, στη συνεδρίαση της επιτροπής που ήταν αφιερωμένη στα ζητήματα της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο διάστημα, προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας και να απαντήσει σε ζητήματα και προτάσεις που τέθηκαν.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε έξι (6) προτάσεις που συνιστούν ουσιαστικά κίνητρα για να υπηρετήσουν γιατροί σε ακριτικά νησιά και δομές δημόσιας υγείας νησιωτικών περιοχών όπως:

1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή να προσμετράται διπλή.

2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο, εκτός επετηρίδας.

5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.


 

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος προϋποθέτει:

– Ενίσχυση των υποδομών στα νοσοκομεία των νησιών, αλλά και του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να διεξάγονται οι εξετάσεις πρόληψης και να μην υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

– Κινητά συνεργεία για τα μικρότερα νησιά αλλά και τις δυσπρόσιτες περιοχές, που είναι σε απόσταση από τα νοσοκομεία.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν: ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, οι Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα και Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου, κα. Χαρούλα Γιασιράνη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, κ. Στρατής Κύτελης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Λειβαράδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, κα. Ματίνα Παγώνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Δελβιώτης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Ηλίας Τσέρκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κα. Φρατζάκη Μαρία και ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, κ. Γεράσιμος Αποστολάτος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν