Αιγαίο : Ο Τσιρώνης τα …μαζεύει «ποτέ δεν είπα ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο»

Και το αστείο «είπα – ξείπα» και «δεν καταλάβατε καλά» αλλά και «για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι» από την πλευρά μελών (πρώην και νυν) Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί.. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή  μας είχε πει «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο»… Σε τηλεοπτική συνέντευξη για τα Ελληνοτουρκικά είχε αναφέρι: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Και σήμερα (αφού το Σάββατο είχε επιμένει με τιτίβισμα που είχε συνοδευτεί και από χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου) άλλαξε τακτική. «Ποτέ δεν είπα ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε για το πού βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε δε «για παράδειγμα τα Κύθηρα ανήκουν στην Αττική, αλλά είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω»

Στη συζήτηση παρενέβη ο ανιψιός της Κυράς της Ρω και πρώην δήμαρχος Καστελορίζου Γ. Αχλαδιώτης ο οποίος ανέφερε πως «έχω έγγραφα  που αναφέρουν ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο και στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων». Το Αιγαίο, τόνισε,  είναι αρχιπέλαγος και περιλαμβάνει πολλά μικρότερα πελάγη. «Λυπάμαι πολύ για τον κ. Τσιρώνη. Δεν το σέβομαι από τη στιγμή που δίνει τροφή στους απέναντι για να κάνουν τους τσαμπουκάδες. Οι απέναντι γράφουν στα παλιά των υποδημάτων τους το Διεθνές Δίκαιο. Είναι ντροπή για μέλη που υπηρετούν την ελληνική Βουλή να προκαλούν τέτοια σύγχυση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tovima.gr