Αιγαίο: Παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίες για τις ανεμογεννήτριες

"Ο αγώνας κατά των αιολικών συνεχίζεται!!! Στο πλαίσιο αυτό θέλησα να παραδώσω προσωπικά στον Υπουργό την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου". Αυτό αναφέρει η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νατάσα Δεληγιάννη - Ασπρου λίγο μετά την παράδοση του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά των Ανεμογεννητριών. Ας δούμε τι αναφέρει:  

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη είχε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου στις 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δώσει προσωπικά η πρόεδρος, στον Υπουργό, την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με τα Αιολικά, για την αναστολή αδειοδοτήσεων και εργασιών μέχρι να υπάρξει ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο για μια δίκαιη, εύλογη και αποδεκτή, μετά από διαβούλευση χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων.

Η κ. Δεληγιάννη παρέδωσε στον Υπουργό συμβολικά το Μαρμάρινο Περιστέρι της Ειρήνης που το πρόσφερε και φιλοτέχνησε ο Τηνιακός Μαρμαρογλύπτης, Πέτρος Μαρμαρινός και μετέφερε στον Υπουργό όλες τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των νησιών μας που θα πρέπει να προστατευθούν από την αδιάκριτη εγκατάσταση αιολικών.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε να δει το θέμα με ευαισθησία και στα πλαίσια της νομιμότητας.

Δελτίο Τύπου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News