Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός: Ενταξη 4 έργων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικά προγράμματα

Αμοργός: Ενταξη 4 έργων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικά προγράμματα

|

Ο Δήμος Αμοργού έκανε γνωστό ότι τέσσερα έργα με συνολικό προϋπολογισμό άνω του 1,3 εκατομμύρια ευρώ έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα – Ποια είναι και τι δηλώνει ο δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος 

Δράσεις και έργα που είναι έτοιμα και έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα… Ο Δήμος Αμοργού σήμερα προχώρησε σε ανακοίνωση των τεσσάρων έργων που έχουν ενταχθεί σ’ αυτά τα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Και μιλάμε για βυθιζόμενα συστήματα αποθήκευσης απορριμμάτων, για την επέκταση του νηπιαγωγείου Καταπόλων, το αθλητικό κέντρο Αμοργού και τέλος την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στην Αιγιάλη.. Και ο Δήμαρχος  Λευτέρης Καραΐσκος στο δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: ”  Ο στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας και των επισκεπτών που φιλοξενούμε κάθε χρόνο. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σε τομείς όπως η διαχείριση των αποβλήτων, οι υποδομές ύδρευσης, η πολιτική προστασία, η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός”. Και ευχαρίστησε όσους βοηθούν για την επίτευξη αυτών των στόχων.. 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού αναφέρει: 

Ο Δήμος Αμοργού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη τεσσάρων έργων – μελετών σε χρηματοδοτικά προγράμματα:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου με την 174.7/2020 απόφασή  του  στις 10 Μαρτίου 2020 ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων με κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα των Ο.Τ.Α» προϋπολογισμού  138.740,00 €. Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας για την άμεση  και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού μας και το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης υποβλήθηκε στις 06/05/2019.

ΕΣΠΑ –  ΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 846/21-3-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γεώργιου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠ ΄΄Νότιο Αιγαίο΄΄ το έργο «Επέκταση νηπιαγωγείου Καταπόλων Αμοργού» προϋπολογισμού 332.550,00 ευρώ. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η προσθήκη νέων χώρων κατ’ επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο Καταπόλων Αμοργού, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του, την αύξηση του δυναμικού του και γενικά την ευθυγράμμισή του με ό,τι θεωρείται νέα αντίληψη για τα Νηπιαγωγεία.

Το εμβαδόν των προσθηκών είναι 138,72τμ, έτσι ώστε το τελικό εμβαδόν να ανέρχεται σε 197,81τμ. Το Νηπιαγωγείο στη νέα του μορφή θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 μαθητές. Το σχετικό δελτίο για την ένταξη του έργου υποβλήθηκε στις 14/12/2019. 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 23884/15-04-2020 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Θεοδωρόπουλο εντάχθηκε το έργο «Υπαίθριο Aθλητικό Kέντρο Καταπόλων Αμοργού» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ο προϋπολογισμός ένταξης και δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 468.719,87 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου, η περιοχή των Καταπόλων, θα αποκτήσει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο που οι εγκαταστάσεις του θα συμπληρώσουν το υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου 7*7 που κατασκευάστηκε πρόσφατα. Το αίτημα ένταξης του έργου εστάλει στις 31-07-2019. 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 24474/16-04-2020 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Κ. Θεοδωρόπουλο εντάχθηκε η χρηματοδότηση για την «Σύνταξη μελετών και παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την αναβάθμιση υποδομών Λιμένα Αιγιάλης» στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Ο προϋπολογισμός ένταξης ανέρχεται σε  366.509,637 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και δικαιούχος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού.  Το αίτημα ένταξης εστάλει στις 25-11-2019 σύμφωνα με τις προτάσεις του μελετητικού γραφείου του κ. Σ. Γουλουμή, τις παρατηρήσεις που καταγράφηκαν στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στον Όρμο Αιγιάλης και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού.

Η εν λόγω πράξη προβλέπει την επέκταση της κεφαλής του μόλου στο λιμένα Αιγιάλης κατά 25μ. x 40μ., για την εξυπηρέτηση των μεγάλων πλοίων τροφοδοσίας και της ακτοπλοΐας, και την διευκόλυνση ελιγμών των οχημάτων και διαχείρισης των μεταφερόμενων φορτίων.

Επίσης για την ασφαλή προσόρμιση των αλιευτικών σκαφών προτείνεται η διαμόρφωση αλιευτικού καταφυγίου στην νοτιοδυτική πλευρά του υφιστάμενου μόλου, με την κατασκευή τοξωτού προσήνεμου μόλου και κρηπιδωμάτων μήκους 70 + 40 + 30 = 140 μ. όπου θα πρυμνοδετούν 40 σκάφη διαφόρων μεγεθών. Οι σχετικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η δημοπράτηση των έργων θα γίνει κανονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σχετικά με τις νέες εντάξεις ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος  δήλωσε:

«Δουλεύουμε όλοι μαζί, υπεύθυνα και συστηματικά, με γνώση και όραμα, υλοποιούμε  σειρά έργων και μελετών που έχουν ενταχθεί και συνταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και άλλων νέων που εξαγγείλαμε στο πρόγραμμα μας και δρομολογήσαμε από τον Σεπτέμβρη του 2019. Ο στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας και των επισκεπτών που φιλοξενούμε κάθε χρόνο. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σε τομείς όπως η διαχείριση των αποβλήτων, οι υποδομές ύδρευσης, η πολιτική προστασία, η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ευχαριστώ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τους ιδιώτες μελετητές, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την συμβολή τους στην ένταξη των έργων, με την εμπεριστατωμένη έρευνα και την αρτιότητα των μελετών τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω :

–τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Θεοδωρόπουλο καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την συνεργασία σε όλα τα μέχρι τώρα στάδια ένταξης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

–τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τις υπηρεσίες της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας μας που στηρίζουν εμπράκτως την ένταξη και ολοκλήρωση έργων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ στα νησιά μας

–το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου και τον Πρόεδρο του κ. Ε. Σταθόπουλο. Την Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου επισκεφθήκαμε τον Νοέμβριο του 2019 συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμα τον οποίο και ευχαριστούμε, προκειμένου να συζητήσουμε τις προοπτικές χρηματοδότησης έργων και μελετών για την Αμοργό. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ, το Β1 Στάδιο του οποίου πρόσφατα φέραμε σε δημόσια διαβούλευση για την πλήρη παραλαβή του και αποστολή του για γνωμοδοτήσεις και η ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Χώρας, της όποιας την μελέτη αναθέσαμε πρόσφατα και θα υποβάλουμε για χρηματοδότηση έως τα τέλη Ιουνίου.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το αίτημα μας για τροποποίηση του άρθρου 28 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, η οποία θα έδινε την δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης μέρους του κατασχεθέντος την 01 Απριλίου 2019 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 623.271,40 ευρώ από τα ταμειακά μας διαθέσιμα, παρά την υποστήριξη που έλαβε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, τους βουλευτές Κυκλάδων κ. Α. Μονογυιού και κ. Φ. Φόρτωμα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθεί και να συμπεριληφθεί στο ψηφισθέν νομοσχέδιο. Ο Δήμος Αμοργού αναμένει τα αποτελέσματα των δύο αιτήσεων ανακοπής που έχουν κατατεθεί κατά της κατάσχεσης και της αρχικής απαίτησης προκειμένου να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά των δημοτών μας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Αμοργού». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες