Αμοργός: Ευχαριστώ στους "εναερίτες" και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Αμοργός

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του δυναμικά στην Αμοργό... Κάλυψε όλο σχεδόν το νησί... Με την θερμοκρασία σχεδόν στο μηδέν και με την ένταση των ανέμων να φτάνει ακόμη και τα 115 km/h... Και μπορεί για τους ρομαντικούς και εκτός της Αμοργού, οι εικόνες που έρχονται χάρη στην Ελευθερία Ψυχογιού να προσφέρουν όμορφα συναισθήματα, όμως οι κάτοικοι αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης...

Αλλά οι εναερίτες της ΔΕΔΔΗΕ ήταν εκεί. Και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ελευθέριος Καραϊσκος " Δεν υπάρχουν λόγια!!! 8 ώρες μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Κάτω Μεριάς!!! Για να μην μείνει κανένα σπίτι δίχως ρεύμα και ζεστασιά!!!  Οι αφανείς ήρωες, το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ και οι εθελοντές που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες!!! Σας ευχαριστούμε!!!! Μας χαρίζετε ζεστασιά και ανθρωπιά!!!!"

 

Κλειστά κι αύριο τα σχολεία

Ομως, έχουμε και τα σχολεία. Η Μήδεια καλά κρατεί και λόγω παγετού όλα αύριο θα είναι δύσκολα. Οπότε; Κλειστές δομές και τηλεκπαίδευση... Αναλυτικά η ενημέρωση από το Δήμο Αμοργού αναφέρει: "Ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη νήσο Αμοργό, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών καθώς θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως 10 μποφόρ και των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται να επικρατήσουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοιού COVID-19. Η εκπαιδευτική λειτουργία δε θα διακοπεί αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News