Αμοργός: "Ευχές στους νοσούντες της Νάξου, τηρούμε τα μέτρα σε ένα δύσκολο χειμώνα"

Πριν από δέκα μέρες ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, έστειλε ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την κατάταξη της Αμοργού στην Επίπεδο 2-Επιτήρηση, στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19.  Το είχε πει και μάλιστα από τη πρώτη στιγμή μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα... Εκεί που είχε αναφέρει " Μια τεράστια αδικία για αρκετά απομακρυσμένα νησιά......... Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19, η Αμοργός βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτηρήσης. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που προσβάλλει την προσπάθεια που κάναμε όλοι για να κρατήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα. Τα μέτρα και οι περιορισμοί ταλαιπώρησαν την οικονομία μας που βασίζεται στον τουρισμό. Καταφέραμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματα της απόστασης, αγωνιούμε με τις διακομιδές, παλεύουμε να κρατάμε τον κόσμο στα νησιά μας. Και όλα αυτά με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κατατάξουν προς Επιτήρηση ενώ θα έπρεπε να μας συγχαίρουν για όσα καταφέραμε. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και αποφασιστική για να διορθωθεί το λάθος!"

Τώρα, ο Δήμος Αμοργού προχωρεί σε μία ακόμη κίνηση.. Αυτή τη φορά προς τους δημότες του νησιού και ζητάει τι άλλο από την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα " Έχουμε στερηθεί πολλά για να κρατήσουμε την Αμοργό covid—free. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας και των συμπολιτών μας δεν καμαρώσαμε τα παιδιά μας στις παρελάσεις, δεν γλεντήσαμε στα πανηγύρια μας, δεν βιώσαμε τις θρησκευτικές τελετές, δεν ζήσαμε για καιρό δίπλα σε αγαπημένους ανθρώπους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού στα social media με τίτλο " Στερηθήκαμε πολλά ...αλλά άξιζε! Ας το ξανακάνουμε για την υγεία μας!" αναφέρει:

Ο Δήμος Αμοργού παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες στην γειτονική μας Νάξο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Το αβέβαιο καλοκαίρι, το διαδέχεται ένας δύσκολος χειμώνας! Βρισκόμαστε δυστυχώς εκ νέου αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση σε σχέση με τον covid-19. Έχουμε αποδείξει όμως πως μπορούμε να τον κρατήσουμε μακριά από την Αμοργό μας!

Έχουμε στερηθεί πολλά για να κρατήσουμε την Αμοργό covid—free. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας και των συμπολιτών μας δεν καμαρώσαμε τα παιδιά μας στις παρελάσεις, δεν γλεντήσαμε στα πανηγύρια μας, δεν βιώσαμε τις θρησκευτικές τελετές, δεν ζήσαμε για καιρό δίπλα σε αγαπημένους ανθρώπους.

Καταφέραμε με απόλυτη συνεργασία και ενότητα να διανύσουμε ένα καλοκαίρι, όχι καταστροφικό για την τοπική οικονομία. Ενώ προβλεπόταν εφιαλτικό εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες και τους ανθρώπους μας και τους προσφέραμε τη φημισμένη Αμοργιανή φιλοξενία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Θωρακίσαμε στο μέτρο του δυνατού την υγειονομική μας κάλυψη και κρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό μία υπεύθυνη στάση.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε χαμηλό το επίπεδο υγειονομικού κινδύνου για την Αμοργό μας ! Τηρούμε τα μέτρα, φοράμε μάσκες, όπου προβλέπεται, και διατηρούμε τις αποστάσεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με ασφάλεια!

Δήμος, φορείς, δημότες μπορούμε να κρατήσουμε την Αμοργό μακριά από τις επικίνδυνες ζώνες του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Να κρατήσουμε μακριά από τα σπίτια μας τον φονικό ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News