Αμοργός - Γ. Βρούτσης: "Η "Ελευθερία" ταξιδεύει με επιτυχία στις Κυκλάδες"

Δεν χάνει την ευκαιρία, ο Γιάννης Βρούτσης - βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας - να πετάγεται έως την Αμοργό... Νησί καταγωγής του άλλωστε... 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Αμοργό και πρώτη κίνησή του ήταν να βρεθεί στο μοναστήρι. Στην Παναγιά Χοζοβιώτισσα και να απολαύσει την θέα έχοντας μπροστά του το "απέραντο γαλάζιο" του Αιγαίου... Τι καλύτερο για να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του και ειδικά όταν μιλάμε για την προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται. Οπως αναφέρει και ο ίδιος στη σελίδα του στα social media " Άφιξη ξημερώματα στην Αμοργό με ξεκίνημα το ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας πάνω απο το “απέραντο γαλάζιο” 

Επόμενος σταθμός, το Κέντρο Υγείας του νησιού το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου . Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του νησιού καθότι έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε μαζικό επίπεδο. Ητοι από 18 έως 59 ετών. Είδαμε άλλωστε ότι και ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος χθες εμβολιάστηκε... Ο κος Βρούτσης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Ιωάννα Συνοδινού, τον Δήμαρχο κο Καραϊσκο, την αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα υγείας Πόπη Δεσποτίδη και βέβαια μίλησε με το ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό...  

Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Βρούτσης στην ενημέρωση για το ταξίδι του... 

Το Σαββατοκύριακο 23-25 Απριλίου 2021, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκε το νησί της Αμοργού με την ευκαιρία του εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο της εμβολιαστικής Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. ΕλευθέριοΚαραΐσκο και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και με την Διοικήτρια του Κ.Υ. του νησιού κα. Ιωάννα Συνοδινούαλλά και θεσμικούς φορείς, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα του νησιού, την υγειονομική κατάσταση, την πρόοδο των εμβολιασμών, αλλά και το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου.

178103746_3951237391650395_6615312971950022012_n.jpg

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η παρουσία μου σήμερα στην Αμοργό έχει χαρακτήρα συμβολικό. Ήρθα κοντά στους συμπατριώτες μου Αμοργιανούς που εμβολιάζονται, για να ενισχύσω και να μεταφέρω το εθνικό μήνυμα εμβολιασμού προς όλους του νησιώτες του Νομού Κυκλάδων και ολόκληρου του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά και ελληνικά δεδομένα επιχείρηση εμβολιασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ένα εγχείρημα μοναδικό, που σκοπό έχει να θωρακίσει υγειονομικά την Ελλάδα και όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ένα εγχείρημα, που ταξιδεύει σε κάθε νησί και σήμερα έφτασε στο “Απέραντο Γαλάζιο”, την ιδιαίτερη πατρίδα μου τηνΑμοργό.

Η διεξαγωγή του εμβολιασμού αγκαλιάζεται  από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού, ενώ μεγάλο μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στη νέα Διοικήτρια του Κ.Υ. Αμοργού, κα Ιωάννα Συνοδινού, σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στον Δήμαρχο του νησιού κ. Λευτέρη Καραΐσκοκαι στην Αντιδήμαρχο κα Πόπη Δεσποτίδη. Κυρίαρχα, όμως είναι η ατομική ευθύνη που επιδεικνύουν όλοιοι Αμοργιανοί.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι το 2021 να αποτελέσει την αφετηρία της επανεκκίνησης του τουρισμού στη χώρα μας, καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για την εθνική μας οικονομία. Ειδικά, για την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, η συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία ανέρχεται στο 90%, ενώ το 2019 η συνεισφορά τουτουριστικού προϊόντος στο ΑΕΠ της χώρας ήταν 18,2 δις ευρώ (9,7% του ΑΕΠ). Επιδίωξή μας, λοιπόν, είναι φέτος ο Τουρισμός να φτάσει στο 50% των επιδόσεων του 2019.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήριασε όλους τους κατοίκους των νησιών μας, σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων των νησιών, σε όλες τις δημοτικές αρχέςγια την εξαιρετική οργάνωση και προετοιμασία, με στόχο την επίτευξη του εθνικού στόχου της υγειονομικής θωράκισης και της τουριστικής επανεκκίνησης.

Γνωρίζοντας την υπευθυνότητα και τη συνέπεια των Κυκλαδιτών, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News