Αμοργός: Κωβαίος (Αρκεσίνη) και Νομικού (Βρούτση) οι νέοι πρόεδροι

«Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στους νέους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αρκεσίνης και Βρουτσίου. Τους εύχομαι δημιουργική θητεία διότι έχουν ουσιαστικό ρόλο και έργο να επιτελέσουν στις τοπικές κοινωνίες. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση και γίνεται πράξη η ενδυνάμωση της συμμετοχής των Τοπικών Κοινοτήτων στην ανάπτυξη της Αμοργού. Η θέση του προέδρου είναι σημαντική και όχι διακοσμητική. Είναι μια θέση ευθύνης. Είναι ο συνδετικό κρίκος ανάμεσα στους κατοίκους των οικισμών και στη Δημοτική Αρχή".

Αυτό αναφέρει στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος μετά το πέρας της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στις κοινότητες Αρκεσίνης και Βρούτση στα όρια του Δήμου Αμοργού. Εκλογές που έγιναν με έναν χρόνο καθυστέρηση και με βάση αλλαγή στους κανονισμούς καθότι τον περασμένο Μάιο (2019) δεν μπόρεσε να υπάρξει ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις δύο αυτές κοινότητες...

Ποίοι ήταν οι κερδισμένοι της χθεσινής ημέρας; Ο Ελευθέριος Κωβαίος στην Κοινότητα Αρκεσίνης και η Μαρία Νομικού στη Κοινότητα Βρούτση... Η μάχη πάντως έγινε στη κοινότητα Βρούτση όπου η Νομικού επικράτησε με διαφορά τριών ψήφων, ενώ ο κος Κωβαίος κέρδισε άνετα τους δύο αντιπάλους του

Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα με βάση την ενημέρωση από το Δήμο Αμοργού

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου οι εκλογές ανάδειξης Προέδρων στις Κοινότητες Αρκεσίνης και Βρούτση του Δήμου Αμοργού. Κατά την εκλογική διαδικασία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΡΟΥΤΣΗ

Εγγεγραμμένοι: ογδόντα (80)

Ψηφίσαντες: τριάντα δύο (32)

Έγκυρα: τριάντα ένα (31)

Λευκά-Άκυρα: ένα (1)

Αριθμός ψήφων υποψηφίων Προέδρων:

ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: δεκαεπτά (17) ψήφοι

ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: δεκατέσσερις (14) ψήφοι

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ

Εγγεγραμμένοι: διακόσιοι σαράντα δύο (242)

Ψηφίσαντες: εκατόν τριάντα εννέα (139)

Έγκυρα: εκατόν τριάντα ένα (131)

Λευκά-Άκυρα: οκτώ (8)

Αριθμός ψήφων υποψηφίων Προέδρων:

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ: πέντε (5) ψήφοι

ΚΩΒΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: εβδομήντα έξι (76) ψήφοι

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: πενήντα (50) ψήφοι

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος επικοινώνησε με όλους τους υποψήφιους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. «Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στους νέους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αρκεσίνης και Βρουτσίου. Τους εύχομαι δημιουργική θητεία διότι έχουν ουσιαστικό ρόλο και έργο να επιτελέσουν στις τοπικές κοινωνίες. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση και γίνεται πράξη η ενδυνάμωση της συμμετοχής των Τοπικών Κοινοτήτων στην ανάπτυξη της Αμοργού. Η θέση του προέδρου είναι σημαντική και όχι διακοσμητική. Είναι μια θέση ευθύνης. Είναι ο συνδετικό κρίκος ανάμεσα στους κατοίκους των οικισμών και στη Δημοτική Αρχή. Μέσα από τη συνεργασία μας θα δημιουργούμε τις προτάσεις και της συνθήκες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τoν Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που διατυπώσαμε από τον Σεπτέμβριου του 2019 και συμπεριέλαβαν στο άρθρο 11 του Ν.4674/2020 (Α’ 53) ρυθμίσεις για την διαδικασία προκήρυξης εκλογών σε όσες τοπικές κοινότητες δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News