Αμοργός: Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Με μία λιτή ανακοίνωση από το Δήμο Αμοργού πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος απεδέχθη πρόσκληση του Δήμου να επισκεφθεί την Αμοργό στις 6 Αυγούστου 2018 και να λαμπρύνει δια της παρουσίας του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ιστορικό Ναό στη Χώρα Αμοργού».

Ποιο είναι το πρόγραμμα του Πρώτου Ελληνα Πολίτη; «ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην Αμοργό με την ευκαιρία του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στην Ιερά Μονή Χοζοβιώτισσας και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

Μετά τη θεία λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.Επιφανίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δημαρχείο Αμοργού, όπου θα γίνει η τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη Αμοργού από τον Δήμαρχο Νικόλαο Φωστιέρη. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Προέδρου και γεύμα προς τιμήν του από τον Δήμαρχο.

Πριν την αναχώρησή του ο κ. Παυλόπουλος επισκεφθεί την Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης, όπου θα ξεναγηθεί καθώς και στο μουσείο της μονής».

Να σημειώσουμε ότι ο κος Παυλόπουλος, βρέθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου σε Σύρο - Τήνο όπου έδωσε το παρών στην έναρξη των θερινών τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ και τον περασμένο Μάρτιο είχε ταξιδέψει στην Ανδρο για να δώσει το παρών σε θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού των Κυκλάδων 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News